P & Ö

Och jag pratade nyss länge med Susanna, vi pratade om sommaren. Vi ska bo två nätter i Österrike och njuta av den vackra naturen, sen ska vi till Paris x antal nätter och njuta av rödvin, parker, hemliga klubbar och mörkögda fransoser. Hon är allt jag behöver, den där Susanna!
(bilden har Joel ritat!)

Onsdag

Precis just såhär ser mitt hår ut när det fått självtorka. Det tar två timmar.
Jag är glad över att jag inte längre tycker det är jobbigt att springa 5km, utan klarar att göra det 2-3 ggr/vecka. Jag ska klara 7km innan mitt träningskort går ut, alltså nästa vecka. Sådeså!

es2c

Jag är så tacksam över den fina klassen jag hamnat i!

Tisdag

Har hjälpt min bror att köpa skor idag, också följde jag med honom till frisören. Det är så mysigt att vara den snälla storasystern ibland.

Sommartid!

Idag var det lite soligt så då tänkte vi att nu är det äntligen vår. Men vi hade ganska så mycket fel. Det var outhärdligt kallt att sitta i en park på en filt utan vantar. Att spela kubb hjälpte knappast, men Nicole visade mig några lämpliga trick för att hålla värmen uppe, bland annat att spänna hela kroppen en sekund, slappna av, spänna, slappna av. Dom som går natur, dom kan!

Klänning

Just det köpte en klänning!!

earthhour

Idag var jag i Lund med mamma. Vi hade en mysig morochdotterdag. Jag fick cykla en smoothie, lite som förberedelse inför vad som just nu pågår, jordtimmen. Jag har lamporna släckta och lyssnar på Sonja Åkesson-skivan. På kvällen träffade jag Bella och Anna lite, fina flickor!


Nu så!

Jag lovar jag er att jag ska skärpa mig! Jag har varit så upptagen de senaste dagarna att jag knappt hunnit sitta vid datorn, och på i skolan har jag jobbat på så bra att jag inte ens brytt mig om att smita in på fb under lektionerna.
_____
Igår jobbade jag från klockan 14-22. Vi hade en begravning på eftermiddagen, vilket var förfärligt sorgligt för det var en ganska ung man som hade gått bort, och på kvällen serverade vi mat och fika till en bröstcancerförening, vilket inte heller var särskilt roligt med tanke på vad samtalsämnena kretsade kring mestadels av kvällen. Mellan dessa två tillställningar var jag helt ensam på caféet ca en timme, då sastt jag framför brasan i kvällssolen och drack kaffe och lyssnade på det gamla, knakande huset.
När jag kom hem mådde jag inte särskilt bra, jag tror det berodde på en blandning av utmattning och att jag endast ätit kakor hela eftermiddagen, som snabb energipåfyllning. Det ska man inte göra! 
______
Och just det!! I onsdags var vi på min lärares utställning. Den äger rum på ett hotell i Kristianstad. Han är så fantastisk, bara titta på tavlorna han målat. Han heter Lars Agetorp, ni kanske känner igen namnet för jag tror han har haft en hel del utställningar förr.

Update

Jag har inte så mycket att fota för tillfället, kameran ligger på hyllan täckt av damm. Jag jobbar nästan varannan dag nu, på torsdag ska jag förutom att gå i skolan 5 timmar jobba 8 timmar. Snacka om att jag kommer vara slut tors-fre-lör-sön. Hehe. Därför ska jag bara ta det lugnt i helgen, åka en sväng med mamma till Lund och sitta på uteserveringar i solen (förhoppningsvis: sol).
__________

MAT

KVÄLLSMAT:
Pasta Carbonara
EFTERRÄTT:
Gorgonzola, päron och valnötter rostade i honung och balsamvinäger.
_____________-
GOTT ELLER????

Su

Har haft en såndär osminkad hängmedfamiljendag. Har:
städat,
packat,
övningskört,
ätit söndagsstek,
fikat med Stephanie,
bakat vetelängder,
och ska nu;
umgås med lillebror.
Och jag är inte ens rastlös!

Blöta skor

Jag och mamma promenerade nån timme. Sen slogs jag över hur fint mitt andra hus såg ut, det jag bor i med min pappa. Med murgrönan och sagomolnshimlen undrar jag om jag någonsin vill flytta därifrån.

Fredagsfinurligheter

Jag är alldeles slutkörd sen igår. Först gick vi i skola, sen sprang jag 5 km och sen gick jag hem till Rebecca och vinade från fyra till midnatt. Det var så kul, otroligt härliga människor och mycket bråk om musik. Så som det ska vara på fester!!

Mamma

Det bästa jag vet i hela världen är att vakna på en helgförmiddag och traska ut till köket, känna doften av kaffe och nybakade frallor, se mamma i sin rosa morgonrock sitta framför Nyhetsmorgon och le mjukt mot mig.
När jag får barn ska jag alltid ha mysiga svenska pratprogram på, alltid ordna mysiga frukostar och brygga färskt kaffe. Precis som min egna mamma.

Morgonlyx

De senaste dagarna har varit luriga. Jag har inte vetat vart jag befunnit mig riktigt, mitt ena jag har varit ute på resa medan mitt andra jag legat gömt under täcket. Ibland vill jag sova.
______
Idag morgonsov jag extra länge men tog ändå ett för tidigt tåg till skolan. Hade lite svenska, hade lite foto och hade sen en snöstormig promenad framför mig. Stephanie kom hem till mig och åt en alldeles för fluffig kaka med smet inuti, rökte lite i soprummet och fick sen skjuts hem av min pappa. Jag och pappa åkte och handlade, lagade en jättegod rätt och nu ska vi strax titta på V.
Nu vill jag gärna att helgen får mig att må bra. Annars får jag fixa det själv, DÅ.

16/3

Här sitter Annie och Rebecca på samma ställe som dom satt på för 6 månader sen. Enda skillnaden nu är att framför oss har vi sommar, värme och ljus.
______
16 mars
21 september

HÄR HAR DU ELLA

Ingredienser:

100 gram smör
2,5 dl socker
4 dl mjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
5 bananer (mosade)
2 ägg
2,5 dl makadamiannötter
_______
Blanda allt, häll smeten i en form och grädda i ugn 1 timme. Lägg aliminiumfolie över efter ett tag om den blir för brun.
_______

Text och så. Tomma dagar.

Har haft lite av en stillsam kväll. Dessa vemodiga vårkvällar som bara blir längre och längre gör min kropp orolig. Jag sover mest på eftermiddagarna, duschar varmt på kvällarna och försöker undvika att titta ut genom fönstret. Fåglarnas kvittrande gör mig så fruktansvärt nervös och jag är rädd för att bli vuxen.
_______
Jag gråter ut mot pappas axel och gråter ännu mer när vi ligger i varsin stor soffa och tittar på smöriga hollywoodserier. Han är bäst att gråta med, pappa.
_______
Jag ringer mamma och säger "hejjagärledsenmenvetintevarför" med världens mest ynkliga röst och faller tryggt tillbaka i soffan när hon med sin tröstande röst berättar saker och det låter precis som det gjorde när jag var 7 och livrädd för allt.
_______
Jag är livrädd att växa upp.
_______

Bananbröd.

Idag gjorde jag en gammal favorit, bananbröd. Det var Susanna som introducerade mig för denna gooooda kaka. Bara titta! Mmmmm!

15 MINUTER FRÅN DAAAAJJJ

Tänkte dra igenom lite snabbt vad jag gjorde resterande dagar i New York. Mest för att jag saknar Susanna och för att det är hennes födelsedag idag.
Vi fikade ett par gånger till på det ungerska caféet, som typ är det enda caféet i hela NY som känns som ett riktigt café och inte något stressigt snabbkedjeskräp.
Var på The Met.
En kväll gick vi till Hookah, ett ställe där man ja, röker vattenpipa. Man beställer in en eller två eller tre vattenpipor beroende på hur många man är, väljer smak, beställer te eller valfri dryck och stör sig lite smått på den dåliga musiken som man egentligen inte förstår hur den kunde hamna där. Kvinnan som jobbar där är från Egypten, hon har världens sötaste brytning och gav oss kindpussar och gratis hummus.
Vi var ganska europeiska av oss veckan igenom, drack svart kaffe och rökte för det mesta. Det är konstigt, jag insåg faktiskt inte det var så ovanligt att röka cigaretter förrän jag var där första gången i somras. Skatten är ju så otroligt hög på ett paket cigarreter, 13 dollar kostar det, alltså ungefär 70-80 kr!
Tog dagliga promenader i parken med hunden Tess.
En dag åt vi en mysig lunch med Mike på en supergammal diner. Vaktmästaren i Susannas lägenhetshus, som råkar vara otroligt flirtig, bjöd oss på kaffe och log oavbrutet.
Vi var på yoga ett par gånger. Jag är skulle kunna flytta till NY endast för denna härliga aktivitet, som äger rum i St.Marks i ett inklämt hus och man får bara världens mest avslappnade känsla av att vara intryckt i ett hörn i ett överfyllt rum med tegelväggar och murgröna som klättrar in genom fönstrena.
Var hos Emmy på överraskningskalas för Adrianna. Här är vackra Susanna i solljuset. Denna bild ska jag för övrigt ha på en fotoutställning med temat "Nära mig".
Kalas och Ben är glad!
En kaka som var alldeles röd och kallades Red Velvet tror jag.
Såhär satt vi varje kväll, mittemot varandra, målade naglarna, ändrade oss, tog bort nagellacket, målade nytt, rökte cigaretter, drack öl och lyssnade på musik. Min Susanna, jag tycker om henne så mycket!!!
Nästa museum var MoMa, där det var en Andy Warhol utställning med hans filmporträtt. Där fanns även ett stort rum med en enorm skärm och stolar som i en bio. På duken spelades hans filmer upp, av människor som kysste varandra. Filmerna innehöll inget ljud så när Susanna snöt sig ca två gånger per minut uppstod en del fniss.
Hemma hos Noah. Emmy stickar.
Susanna köpte en underbar klänning.
Deras eleganta katt Pompeji!
Så en kväll åkte vi downtown och drack drinkar på ett hemligt ställe.
På väg ifrån baren stötte vi på två män som drog oss hit och dit i fart och fläkt. Stiliga var dom!
Fin mor- och dotterbild får avsluta.

Ett ställe att återhämta sig på.

Hovdala. Dröm. Dimma. Fält och gegga upp till knäna. Klar luft gör klara tankar. Det är inte tid för oss.

Mat med en salig röra av smaker

Mitt i all stress och stim lyckades jag och Stephanie få en lugn stund innan gästerna kom, och avnjuta denna välsignade köttfärssås. Att hälla i alla kryddor som är gröna fungerade utmärkt, mynta hoppade vi dock över.

Ingenting är vettigt

Bestämde mig för att promenera hem vid 6 imorse, så jag smög mig ner, tassade förbi de utslagna ungdomarna på golvet, i soffan och i hundkorgen och gick de hundra metrarna hem. På vägen tyckte jag husen såg så ödsliga och massiva ut, frosten knastrade utan att jag ens trampade ner grästuvorna och dimman låg tät.

Kvällen då vi spelade varannan låt 50talsrock och varannan Rammstein.

Jag fick den äran att lära mig bugga igår, och gud vad kul det var och vad svettig jag blev! Det var ett höjdarpartaj minsann.

Poesi

Jag kan inte sluta titta på lyssna på när Olivia Bergdahl läser upp "Text till min son".
Jag får rysningar varje gång. Hur kan man skriva och framföra något så genomvackert?
http://www.youtube.com/watch?v=fNAzBZnhnBw&feature=player_embedded

Planändringar

Det blev ingen lugn kväll, på något sätt. Vi anordnade fest och fanor och det var hur kul som helst! Gick hem imorse när solen precis höll på att gå upp och det var frost på ängen jag korsade så det knastrade sådär mysigt.

Mulet utomhus.

Det ska bli härligt att gå promenaden till jobbet idag. Inte för att det är sådär fantastiskt väder, utan för att jag vill andas ren skogsluft och höra hur fiskarna hoppar i ån. Samla lite krafter ifall det kommer någon vrång kund till caféet.
Sen ska jag till Stephanie och ha en lugn kväll med henne och Marina. Mmm bra dag!

Skogsvandring

När jag kom hem ville Tibby så gärna gå ut på en promenad, så jag sa okejdå också begav vi oss. Det var en händelserik timme, vi kastade pinnar, hoppade över vallgravar, blev överraskade av en hop med rådjur och kände oss lite modfällda vid vissa ögonblick. Men vi hann in innan mörkret föll!

Svenska kyrkan

Det känns lite häftigt att jag och en av mina favoritbloggare (http://rodeo.net/niotillfem/), som bor i New York, har fikat på samma café inom loppet av en månad.
Det är ett litet ställe som heter Svenska kyrkan, dit endast svenskar hittar för att det ligger så inklämt så man knappt lägger märke till det. Ändå väldigt centralt, bara ett par hundra meter från Rockafella Center.

Mysonsdag

På onsdagsförmiddagar har vi måleri. För tillfället jobbar vi med en uppgift som innebär att man ska måla av ett känt konstverk, med allt vad det innebär: rätt storlek, rätt teknik och i rätt ordning. Jag gör en tupp, original av Chagall, och det är en himla utmaning då det var olja han använde, och jag är inte van vid att måla med olja. Men det är roligt!
(Lite coolt att man nästan kan tro att jag är Frida Kahlo)
Sen har vår klass börjat med en mysig tradition, nämligen att vi turas om att ta med fika till dessa lektionerna. Det leder till att vi den sista timmen av den 3 timmar långa lektionen bara sitter och fikar, lärarna med såklart. 
Min skola är bäst!

Ja

Jag har börjat träna igen, det är obeskrivligt skönt.

Möröttör

Igår sov Reppan hos mig.
Vi började med att baka morotsbullar och morotskaka med världshistoriens godaste glasyer iklädda våra hemsydda sparkdräktar, sen låg vi nerbäddade resten av kvällen och tittade på en svensk serie och somnade så småningom av matkoma. Båda drömde mardrömmar, Reppans handlade till och med om morötter!

Mörkerprat

På lördagskvällen tittade vi på film och drack lite vin och pratade. Återigen: de helger då Bella är hemma är bäst.

Barnkalas för Julius, 6 år.

I lördags, eller rättare sagt i tisdags, fyllde lilla Julius 6 år. Det är den ena av Bellas lillebrorsor. Detta firades med ett vilt kalas!


Utflykt på en söndag

Stephanie kom med den geniala idéen att åka på utflykt, passa på i det varma solvädret. Så vi åkte till trädhuset och njöt av utsikten.

Vår nu?

Solfint väder alltså:
- Bokrea med pappa (han har den principen, att böcker, sportaktiviteter och resor betalar han alltid.)
- Äta lunch med Stoffe och morfar
- Barnkalas hos Bellas lillebror, och sen ska jag och Bella mysa hela kvällen.
_____
Ni kan förvänta er en massa bilder på sockerhöga barn imorgon!

Stressad Frida

Strax ska jag till Stephanie och sen till Vittsjö på fest.
Det stod mellan det och att stanna hemma och läsa 1984. Det senare alternativet hade jag inte haft så himla mycket emot egentligen, men det känns mer fredag att dansa på bord.

Annie har en fin tröja


3/3

Det var manifestation på lilla torg denna kalla marskväll. Ung Vänster talade och Kristianstads Feminitstiska kör sjöng.

Stillsam torsdagseftermiddag

Jag är på fotolektion. Vi förbereder fotografier till en utställning. Det är tyst här, vi är bara tre elever idag.
Snart ska jag på filmklubben, idag visas Gitarrmongot som jag redan har sett, men den är så bra så jag ser den gärna igen.



Fikade med Reppan


Mamelucker

Sen köpte jag de dyraste trosorna jag någonsin köpt, på American Apparel. Eller mamelucker, eller vad det kallas. Även en tröja som har samma färg som mina ögon.
Dessutom är ju sminket så otroligt mycket billigare. Ett nagellack kostade ungefär 7 kronor, likaså läppstiften. Jag köpte ganska mycket av bådadera.

inhandlat

Överdär på andra sidan jorden råkar det ju te sig så att dollarn är väldigt låg jämfört med kronan, vilket gjorde att jag fick tre fotoböcker för ca 200 kronor. Lillian Bassman, Terry och Nan Goldin heter fotograferna.
Lillian fotograferar vackra kvinnor från 50-60talet i mörka klänningar, rökandes cigaretter från munstycken och bärandes små hattar.
Terry plåtar mest obscena grejer. Mamma fick en chock när hon tittade i boken, men kunde inte sluta. Lite kul.
Och boken med Nans fotografier blev jag så himla glad över att hitta, för jag hade sett hennes bilder på MoMa tidigare i veckan och sagt emot Susanna när hon sa att hon inte alls gillade hennes konst. Jag älskar den.

nyc: dag ETT

Okej, så vi börjar med fredagen.
Jag tog planet från Köpenhamn runt 14 och mellanlandade i Frankfurt. Vilken stor flygplats! Jag fick gå i en evighet kändes det som innan jag nådde min gate. Väl på planet hamnade jag bredvid en ursnäll tjej, Sandra (bild 2), så besvikelsen över att man inte hade en egen liten skärm på sätet framför sig gick snabbt över. Jag och Sandra hade superkul hela flygresan.
När jag hade fått min resväska på JFK och var påväg ut från alla säkerthetskontroller och sura vakter, hade jag miljontals fjärilar i magen över att träffa Susanna. Tänk så hade vi förändrats så mycket att vi inte skulle komma överens längre! Nervositeten la sig såfort jag såg henne, Nora och Ben (bild 4) stå och vifta med skyltar de hade skrivit mitt namn på, Istället överväldigades jag av glädje att äntligen få se min bästaste bästa vän efter 8 månader!!
Klockan var runt 22 när jag kom fram (4 på morgonen för mig, iom tidsskillnaden) och jag hade inte sovit en blund på planet, men jag var så exalterad och trött på att sitta ner så jag kom med idéen att gå omkring lite i staden innan vi åkte hem. Ben insisterade på att få bära min väska, och drev med den typiska gentlemanamerikanen. Han påstod gång på gång att VÄSKAN HAR INGA HJUL! THERE ARE NO WHEELS!!! 
Vi satt vid en fontän, vid en trappa runtom Columbus Circle. Sen tog vi A-train hem, drack ett par öl och somnade.

RSS 2.0