:

Mysig fika på vår ofärdiga tomt med min gravida mamma. När jag kramar henne nu så känner jag bulan mot min mage. Åh vill bara puttenuttinutta med den!


:

Vi har knappt någonting alls kvar i skolan. Idag har vi fikat på textilen, däremellan ett nervöst muntligt prov på matten och sedan fika på engelskan. Tänka sig, ingen mer engelska för mig, någonsin!!
Sen gick vi och köpte mig en radio, direkt när jag såg den visste jag att den var min. Att den sen har jättebra ljud och söta detaljer gjorde absolut ingenting. Åh jag är kär.

:

Jag kan lyssna på samma spelningslista om och om igen utan att märka det, sen upptäcker jag det några timmar senare och skäms lite inför mig själv. Är musik mig så likgitligt? Ja.. För det mesta. Jag kan inte, som många andra, leta musik på datorn i timmar och tycka det är kul. Jag har mest musik på bara för att. Däremot kan jag sitta och titta på bilder i timmar.. Om mina högtalare är tysta eller inte spelar ingen roll, jag verkar ju ändå inte höra.
_______
Jag inser gång efter gång att det är inte vad man gör som är viktigt, utan ATT man gör något. Jag vill vara svart och grå och metall och mjuk rosa på samma gång. Framtidsutsikten ligger mig vid fötterna, jag ser.

:

En liten kanin hälsa godmorgon till mig, klockan halv sju imorse. Hon stannade så snällt och lät mig fotogafera henne, sen vips!, så var hon borta.

:



:

Tänkte att jag passar på att skriva vad jag drömde alldeles nyss, medans de andra ser klart det sista av filmen:
Somnade ungefär en halvtimme och drömde i ultrarapid. Alla från filmfestivalen var på fjärde våningen, plötsligt hörde vi en stor smäll från stan och människor skrek och sprang ut ur hus, ut på gatorna. Vi ville också ta oss ut från skolan men Joel, som tydligen bestämde allting, stod bara fundersamt och tittade ut genom fönstret, ut över stan, och försökte tänka ut vad vi skulle ta oss till. Samtidigt pratade jag med en man, men inte vilken man som helst. Han som har tatuerat hela ansiktet. Han sa till mig att jag måste ta mig därifrån, att jag ensam bara kunde klara mig och absolut inte fick ta med mig någon. Så jag sprang.
Den andra drömmen var att jag låg på golvet i korridoren på andra våningen (vilket jag gjorde på riktigt) och att filmfestivalgänget rusade förbi mig och hela tiden stötte emot mig och slog till mig där jag låg. Jag visste att jag sov, men kunde inte vakna och se varför dom inte såg mig och fråga varför dom inte undvek mig. Detta leder in på den tredje drömmen, som kändes som att den varade huuur länge som helst, men i själva verket varade den nog bara en minut eller så. Jag såg mig själv utifrån där jag låg på golvet, jag såg hur jag vaknade genom att resa mitt huvud från golvet och titta upp, men jag såg det kanske tio-femton gånger och efter var gång föll jag ner igen och vaknade på nytt, och mitt huvud liksom flöt ihop med mitt huvud när jag vaknade igen. SEN när jag vaknade PÅ RIKTIGT var jag vettskrämd och kallsvettig för jag visste fortfarande inte om jag hade vaknat. Så!

:

Jag sitter i skolan på andra våningen M-huset och lyssnar till ljudet av trötta/pigga ungdomar. Annie ligger i soffan. Christina öppnar fönstret.
Nu ska vi se på mera film. Ajö

:

Åååh det känns som att livet är på sin topp just nu!
Jag har tusen grejer att se fram emot, alla runtomkring mig är så underbara och jag har gjort en överenskommelse med vädret, så nästa vecka och alla veckor framöver lovar jag er ett faaantastiskt väder! (hrrm)
GLAD

:

Är lite nykär i att stå i mörkerrum. Beror nog till viss del av att ingen annan (förutom Annie och vi har inte lektion samtidigt) är intresserad av att fota analogt så jag får vara i mökret alldeles själv. Det är som att meditera, förutom de skarpa dofterna från vätskorna.
När man sen torkar bilderna vid torkmaskinen har man Kristianstads bästa utsikt, enligt mig. Jag har alltid tyckt om att blicka ut över taktoppar, speciellt så charmiga som Kristianstads. Avslutningsvis möts man av den finaste somrigaste allén tillbaka i Hässleholm!

:

Jag har ju egetnligen inget att skriva om här, mer än att ikväll ska jag boka flygbiljetter till världens bästa. Enkel resa. Mmmmmmmmmmmmmmmm!

:

Detta kommer nog bli ett av mina längsta blogginlägg någonsin. Håll i er!
_____
I lördags när jag cyklade till jobbet, längs med ån, halv nio på morgonen, bakfull, med klänningen fladdrandes vid benen och solen i ögonen, då mådde jag bra. Då kändes livet lite sådär extra i hela min kropp, det sprallade i varje liten cell, och jag log hela vägen.
_____
Min mamma är gravid. I tolfte veckan. Det betyder att hon har varit gravid i tre månader. Hennes mage är rund och spänd men man kan undgå att lägga märke till det ännu, det är liksom inte jättetydligt. Men jag som vet om vad som gömmer sig därunder hennes mjuka kläder kan inte hålla igen leendet som dyker upp på mina läppar varenda gång jag ser magen. I december kommer det lilla underverket!
_____
(Tillåtet att hoppa över detta stycke, varning för dötrist skoltjafs)
Fick MVG på min uppsats i Eng B nationella, känns så himla bra att få lite genuint beröm från min lärare som jag absolut inte kan sympatisera med. VG i Matte B, det trodde jag aldrig, så himla bra. Nu måste jag bara fixa att snacka om Brott och Straff en liten stund inför klassen, sen är skolan över!
_____
En vecka kvar till Siesta och jag längtar! Längtar längtar längtar, jag och Reppan är bäst på festivaler. Fan vad kul det ska bli.
_____
Men innan dess, den kommande helgen. Tre saker jag vill göra på fredag: FILMFESTIVAL, KAFFEFESTIVALEN OCH SKOGSFESTIVAL. HUR i all världen ska jag någonsin kunna bestämma mig? Varför måste allt roligt hända på samma dag? Och alla tre tillställningar kommer få mig att må precis lika dåligt dagen efter, då jag ska jobba, så egentligen borde jag gräva ner mig i soffan och inte lämna huset överhuvudtaget.
_____
Så nu har ni så ni klarar er ett par veckor månader framöver när det gäller mitt användande av ord. 
Tack och hej!

:

Våren är fin, men min kropp pirrar av längtan till sommaren.

:

Fjärde och sista delen av Halv åtta hos mig klockan sex ägde rum hemma hos Maja igår. Jag hade dock missuppfattat det hela och kom en timme för sent.. Gott var det iallafall, speciellt förätten.. Mmmmm! Och katten Kalle alldeles förtjusande.


:

Oscar Nilsson Thornberg släppte sin bo Vilse igår på FEL förlag. Detta firades med ögonbindlar, ost, körläsning av dikter, musik, vin och andra spektulariteter. Såhär:

:

Nu åker jag till Lund på releasefest!

:

Torsdagar brukar för mig vara en jobbig långtråkig dag men idag var det raka motsatsen. Jag har hunnit med jättemycket, bland annat vara produktiv inom framkallningskonsten i hela tre timmar; gjort två franska nationellaprov; tagit mig igenom ytterligare 100 sidor av Brott och Straff som jag läser för andra gången; blivit bjuden av snälla Christina och Joel på falafel med superstark icke-mjölkbaserad sås; gått på jazzkonsert och dessutom övningskört en sväng.
Nu sitter jag vid världens stökigaste, men mysigaste, skrivbord och försöker få koll på läget. Här har ni ett smakprov av vad som blev till i mörkerrummet idag:

:

Sådärja. Pluggat lite körteori. Annie vann min självutnämnda körkortstävling idag. Jag var så självgod och trodde att jag skulle ta körkort först av mig, Rebecca och Annie. Men icke sa nicke, och ganska logiskt sa han icke dessutom. Grattis Annnnnie!
Här är en jätterolig bild på ett körkort:

:

Nu ska jag jobba till halv elva ikväll och upp och ha ett fyra timmars långt matteprov imorgonbitti. Det får gå som det går. Som Britta Persson säger fast egentligen Sonja Åkesson, man får göra det bästa av allt!
Förlåt för trista cambilder på enbart mig men så är det här ju faktiskt min blogg. Min gräsplätt där det får vara hur mycket JAG JAG JAG som helst. JAG

19 årf

Idag fyller min bästa Steph 19 år! Grattis! (Tjajen till höger!)

Terry Richardson


Försökte måla men det gick inte.



Söndagsmorgon

Jag har inte haft min kamera denna veckan, utan bara fotat analogt. Därför inga bilder, men ni ska få se det jag framkallat nästa vecka. 
Nu ska jag alldeles strax hoppa ur soffan och mitt sköna täcke och gå till jobbet. Kom och fika idag vettja! Vi har världens godaste nybakta kanelbullar!

Phenix

Körde några mil på landet med pappa, fotograferade lamm med analoga kameran och känner mig nöjd för jag har äntligen lärt mig behärska den.
Och här sitter jag i min dyra tröja från American Apperal och väntar på smågodis. Bra liv!

Barnpassning och stora fötter

Jag har passat barn i fem timmar, så jag är helt utmattad nu. Vi spelade fotboll, picknickade, lekte i vattenspridaren (dom gjorde det, inte jag. Tråkiga vuxenfasoner, jag vet, skyller på att jag inte hade badkläder), åt glass och spelade fotbollsspel och för första gången i mitt liv har jag fått användning av all omedveten fotbollskunskap som trängt sig in i mitt huvud genom att ständigt fått höra statistik och resultat från min bror och pappa. Jag kunde nästan fler fotbollslag än småpojkarna!
_______
Och varför finns det nästan jämnt endast ett ynka antal skor i strl 41-42 i skoaffärer? Borde inte skochefen på något sätt se sammanhanget, när dessa storlekar tar slut innan han/hon ens hinner blinka, och därför köpa in flera?
För att inte tala om Second Hand för storfötter.. För tretti fyrtio år sen fick man väl köpa manskor om man passerade strl 40.
(Text dedikerad till Reppan)

Tips till dig!

Jag har upptäckt en ny blogg som jag avgudar. Titta ni också!
http://anna.elle.se/

Tisdagsdilemman

Fyra hallonsockerkakor färdigbakade, huset doftar ljuvligt och det vore väl tusan också om jag inte gör bra ifrån mig på körlektionen nu!

Kalas!


Halv åtta hos mig klockan sex vol.3

I torsdags körde vi tredje delen av Halv åtta hos mig klockan sex. Lika smarrigt som vanligt! Nu är det bara Majas tur kvar, och efter det får vi öppna den lilla lådan vi har lagt betygen i och därmed se vem som har vunnit! Spännande :D

Foton

Skickade nyss in runt 100 bilder till fuji för utskrivning. Jag brukar göra det med jämna mellanrum, för jag vill inte sitta i min gungstol, 80 år gammal utan att ha ett enda konkret fotoalbum att visa för mina barnbarn. Internet och teknologi i all ära, men jag vill kunna känna saker fysiskt!

574


Fredagskväll och det luktar gott i hela huset

Somnade med bultande hjärta efter jobbet. Blev väckt av mamma, hon sa att det luktade bebissömn i mitt rum och hon sa att klockan var tio i åtta och jag tänkte att nu kommer jag inte kunna sova inatt. Jag sa rumpmamma, hon sa bajsfrida, jag ska kissmamma. Sen skrattade vi länge.
Det kom nyss en cabbe körandes utanför mitt fönster. Fast det gör det jämnt, alltid i olika färger och med olika människor inuti. För det mesta ser dom rika ut och för det mesta har killarna ett kilo vax i håret och tjejerna trippar fram i höga klackar.
______
Jag tänker att det är ju endast jag som lever mitt liv, därför borde jag göra det jag vet är rätt för mig. Att andra säger åt mig att det är fel eller konstigt borde ju inte spela någon roll. Därför bestämmer jag mig för det nu. Det är jag som lever mitt liv, ingen annan.

Utflykt på påsklovet

Jag, Annie och Rebecca hade världens mysiga dag på påsklovet. Vi cyklade ut till en sjö, Annie BADADE, vi cyklade tillbaka till stan och satte oss på ett café och sen gick vi på jazzkonsert. Då var det sommar. Nu är det vinter. Men egentligen är det vår.
(Bilder tagna av Annie)

Annie

Visst ser hon ut som en tidsresenär från 40-talet? Henns blogg: http://anniepalsson.blogg.se/

Äpplekakemuffins!

Bakade och bjöd över Stephanie på onsdagsfika.

-

Nämen nämen nämen! Växterna jublar av glädje, regn! Jag småler och hoppas dom förstår att efter regn kommer inte alltid solsken.

Måndagsblues och tristess.


Valborg i Lund

Jag hade världens bästa Valborg, utan tvekan!
Rebeccas och mina äventyr är oslagbara, det finns knappt ingen jag kan ha så roligt med. När jag skriver mina livsmemoarer i en ålder av 90 så kommer jag bli tvungen att ägna ett helt kapitel åt våra upptåg.
Tänkte skriva lite under varje bild, för det gör jag så sällan:
Vi var i Lund, som, ja ni ser, ALLA andra. Det var så fullt med folk att man fick armbåga sig fram. Men vilken stämning sen!
Annas rygg!
Jag fick ett par tråkiga kommentarer som lät ungefär såhär: "MEN DIN TRÖJA ÄR JU GENOMSKINLIG! MAN SER JU DINA BRÖST!"... Nähä??
Till och med polisen var på partyhumör! Det tyckte vi var fint.
Träffade söta Jessica.
Jag fick den förträffliga idéen att krypa in i en buske för att uträtta mina behov, och Rebecca var inte sen att göra likadant. När jag stod och väntade på henne, med kvistar i håret och rivsår på benen, kom Casey fram från ingenstans och hängde med oss resten av kvällen. Han var från Irland, jobbade på Urban Outfitters i Köpenhamn och avgudade de svenska tjejerna för "theyre so much fitter than the irish girls. And youre not so shy" vilket jag och Reppan tyckte var konstigt, då svenskar är typ blyghet definierade. Men han var lätt den hippaste människan för kvällen!
(dock inte den snyggaste.. eller vad säger du Reppan? AAAAAAAAAAAAH)

Utställning

Mina vänner Anna, Jessica och Anna ställde ut i Kulturhuset igår, samt andra från deras klass. Dom är så duktiga hela högen!

RSS 2.0