:

Jag vaknar bredvid dig i ett vandrarhem imorse i Köpenhamn och du drar mig närmare, för det är alltid jag som drar mig bort och ifrån när vi ska sova, du drar mig närmare och kysser min näsvinge. Jag frågar tyst hur du har sovit och du svarar att jag hade slått dig i sömnen, och jag minns att jag hade drömt att jag var inlåst på ett tåg och vart tvungen att hugga mig ut med en yxa innan den förgiftade luften skulle ta kål på både mig och min lillebror. Jag undrar varför du aldrig väcker mig när jag beter mig dumt i sömnen, för det händer ju så ofta, men du skakar bara på huvudet och håller om mig ännu hårdare.

________

Jag hissar upp gardinerna med bart bröst och i slarvigt påslängda kläder lämnar jag rummet, efter en påminnelse från dig att jag ska ta med mig nyckeln, och går på toa och är livrädd när jag sitter på toastolen för jag tror hela tiden att en blodig hand ska komma smygandes under mellanrummet till det andra toabåset. Med uppskrämd blick öppnar möter jag dig i korridoren och viskar att det kanske finns spöken här. Du tar med mig ut och skrattar snällt åt mig att jag har sett för många filmer.
________
Vi promenerar genom kvällsKöpenhamn och du leder mig på rätt väg och håller fast mig innan övergångsställen och visar vägen fastän du inte hittar och vi hamnar på Tivoli och du betalar inträde för två. Alla karuseller är gratis just ikväll så vi åker bergochdalbanor och jag skriker högt och får vilda kickar efteråt och du  ler med mig men jag ser inte samma förtjusning i dig som hos mig. Det gör inget. Vi kompletterar varandra alldeles utmärkt. När jag är uppe bland molnen är du min förankring till marken.

Världens bästa kille

Jag fick en så fin julklapp av björnen. Jag satt i hans knä och han tittade allvarligt på mig och sa att han verkligen tänkt länge på att ge mig detta, och att när jag känner mig orolig eller ledsen eller liten i världen kan jag bara ta mina worry dolls i handen och föra över all min oro på dom. Och helst ska dom ligga under kudden och vara med en hela dagen, nära huden, men jag har mina liggandes vid fönstret. Han sa också att han ska tänka på dom varje kväll och föra över energi och kärlek. Finaste, finaste björn.

:



:

Som sagt (skrivet), var vi på KB igår och dansade till bra/dålig musik, beskådade två slagsmål och hade egentligen världens bästa förfest bara vi tre.

:

Lite såhär ser det ut i skolan. Vi tittar på döda möss, Reppan ballar ur och Joel tror han är rolig.................
(LÄNGTAR SÅ TILL VÅR KLASSFEST DÅ ALLA MINA MYSIGA SMÅ KLASSBARN SKA SOVA HEMMA HOS MIG <3<3)

:

Jag är så utmattad att jag skulle kunna falla ihop på fläcken och inte vakna förrän om en vecka.
Var på KB i Malmö inatt, fick ett par timmars sömn i Marinas studentlägenhet innan jag var tvungen att ta ett tidigt tåg hem för att storhandla till caféet, baka en stor sats semlor och sen ta emot kunder i fem timmar. Nu ska jag ta en lång, varm dusch och krypa ner i sängen och läsa alla 48 bloglovin'inlägg.

http://longdistancethings.tumblr.com/

Bästa hemsidan någonsin om långdistansförhållanden. Känner igen mig i 85 procent av alla små texter. Här är några exempel:

:


:

Inte gjort en sånhär lista sen bilddagboken-tiden.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att vara ensam med Stephanie på gymmet sent på kvällen och göra en musikvideo.

Vad gjorde du kl 08 i morse? Vaknade, kände mig krasslig och somnade om.

Vad gjorde du för 15 min sedan? Satt i soffan och skojade med lillebror.

Det sista du sa högt? Jag kan inte krama dig nu, ser du inte hur mycket jag bär på!

Det senaste någon sa till dig: En kram!?

Vad var det senaste du åt? Lite soygurt med jordgubbssmak.

Vad var det senaste du köpte? Sura patroner.

Vad är det för färg på din ytterdörr? Den ena är grön, den andra blå.

Vad är det för väder hos dig nu? Kyligt.

Godaste glassmaken? Mangosorbet.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.

Sover du tungt? Ja det tror jag nog. Det tar ett tag innan jag somnar, men när jag väl somnat vaknar jag inte.

Drömmer du mardrömmar? Ja, minst ett par gånger i veckan.

Trivs du med ditt jobb? Klart!

Favoritklädsel? Mjuka kläder. Helst raggsockor.

Favoritlåt just nu? Emmylou med First Aid Kit.

Vad ser du om du tittar till höger? En byrå, en vit kudde, bokhyllor och en fåtölj.

Vad gör dig glad just nu? Att träna tills benen är dödströtta.

Vad ska du göra härnäst? Titta på “Last stop for Paul”.

Höger el vänsterhänt? Höger.

Humör just nu? Trött av förkylning.

Favoritgodis? Choklad och surt.

Kläder just nu? Ett svart linne och blåa trosor.

Sommarplaner? Flytta till Trondheim med min björn.

Hur många kuddar sover du med? En eller ingen alls.

Morgon eller nattmänniska? Dag- och kvällsmänniska.

Vad är viktigast för dig? Konst och att känna sig trygg men aldrig någonsin fastna.

Är du kittlig? Ja, överallt.

Snarkar du? Nä.

Stjärntecken? Cancer.

Äckligaste insekten? Skalbagge! Man vet inte vad som döljer sig under skalet.

Stökigt el välstädat? Mysstökigt.

Vad längtar du mest efter just nu? Att gå ut skolan.


Du

Just januari, just idag, just nu är du alldeles för långt bort. Tur då att jag har filmer, bilder och texter med minnen av dig. Och att jag bara kan slå en signal så är du där, fastän du jobbar och snart ska åka och köpa pommes till dina kollegor svarar du och pratar precis så länge att jag blir säker igen. Det är dig jag ska leva bredvid, helst hela livet.

:

Om jag skulle vilja dela mitt liv med en kvinna, då hade det varit Frida Hallgren. Vacker som ett skogsrå och med ett lika vackert namn.

:

Idag har jag inte gjort mycket nytta. Sovit minst tolv timmar, gått ut på en jättelång promenad, hälsat på en blyg katt, blötlagt kikärtor och legat i ett mörkt rum med Bella och pratat om djupa ting.

:

Har en handstickad, ostickig, gammelrosa kofta att krypa och korva in mig i dessa mörka dagar då jag knappt gör något annat än sover.

:

90-talsfest på P23. Älskar alla fina människor som var där.

:


:

Och idag fyller förresten universums finaste björn år. Tjugotre jordsnurr har han levt och jag önskar så förfärligt mycket att jag kunde vara hos honom och fira. Har iallafall sett ut den bästa presenten som jag ska ge när vi ses nästa gång.

:

Ett övergivet kråkslott som en av belgarna gått i skola på för tio år sedan. Han visade oss en lös tegelsten där de hade  gömt en hemlighet bakom.

2011

Årssammanfattning maj-augusti.
MAJ
Anna, Anna och Jessica var med i en utställning.
Valborg i Lund var jätteroligt och hela stadsparken var full med folk.
Fotade mycket analogt.
Var på releasefest för boken Vilse, FEL förlag med Annie.
Vi hade vår fjärde och sista del av Halv åtta hos mig hos Maja. Hon vann hela tävlingen och blev bjuden på resturang av oss andra!
Och vi hade vår tredje filmfestival!
JUNI
Siesta!
Många tog studenten och jag slutade tvåan.
Jag åkte upp till Halmstad och gjorde en bok om Bella och Selma som projekt i fotografi A.
Fotade med min Dianakamera.
Bodde i min morfars stuga i Skummeslöv några dagar med Bella, åt bär, badade och förberedde mig mentalt inför att träffa björnen.
Och hade världens bästa midsommar. Vi dansade nakna runt en brasa och dansade hela natten i Karlshamn!
JULI
Åkte på Österlenstripp med Annie och Reppan.
Den 15e juli åkte jag till Belgien och träffade världens bästa kille för första gången. Första kvällen gick jag omkring ensam i en stad där hans band spelade på en salsafestival, på bild nr.2 kan ni se honom spela trummor om ni tittar noga.
Vi träffade Annie och hennes tjejer i Bryssel och var på festival vid kusten. Var så intensivt nyförälskad.
Målade mycket på deras veranda och gick på promenader och höll hand hela hela tiden.
AUGUSTI
Bellas alla syskon på kalas.
Åkte till Wanås med Rebecca, Jesse och Susanna. Susanna hade äntligen kommit tillbaka hem till Sverige, så hängde jättemycket med henne hela augusti.
Ibland vid sjöar.
Var några dagar i Båstad och Skummeslöv med min familj. Tog det lugnt och blev uppassad.

:

På promenad i Rotselaar med två flamländare, en tysk, en amerikan och en ukrainska. Instoppade byxor i strumpor, träkäppar med inristade kaffekoppar, en fritt springande hund och en fantasi som gör att man kan låtsas att ljudet från motorvägen är ljudet från havets brus. Tycker om mina belgiska personer så himla mycket. Sjuttiofem procent av dom har korvar i håret och åttiofem procent vill leva i samspel med naturen, utan pengar eller krig. Nittio procent skulle jag vilja ha i mitt liv för alltid.

:

I bilen upp till Småland för några dagar sedan. Jag var sjuk och tittade på Glee i bilen.
Idag har jag bara haft ångest över ett skolarbete, gjort skolarbetet och blivit av med ångesten. Skönt.

:

Frukost i världens bästa vardagsrum med världens bästa katt och man.


:



:


:

I hans rum finns jag överallt omkring. Ett porträtt jag ritat av honom hänger mittemot honom när han sitter vid datorn, ett vykort från i somras hänger precis under. På skrivbordet står en fotobok jag gjort till honom, och på två andra väggar hänger tavlor jag gjorde när jag var hos honom i somras.

André 20 år!


:

Jag trodde inte det var möjligt att bli så totalt förälskad i en doft, gång på gång. Gräver ner näsan i resväskan och tar långa djupa andetag och förundras över hans rena lukt, doft av skog och jord.

:


:


:


:

Morgoncigarett och pussa bästa nacken.

:

Min lillebror kom in i mitt rum och tog denna bilden och sa "kan ni inte vara ifrån varandra ens en dag!" när han såg att jag skypade med Tomas bara några timmar efter min hemkomst.
Jo lillebror, visst kan vi det. Men helst inte.

2011

Tänkte att eftersom jag lämpligt nog började med denna blogg januari 2011 så vore det passande med en årssammanfattning precis som alla andra STORA bloggare gör. Eftersom klockan är tre nattetid och jag är och alltid varit usel på att verkligen sammanfatta så som ordet betyder (dvs göra långa texter korta/göra lång tid kort) så blir det ett väldigt långt inlägg. Håll till godo! Första delen januari-april.
JANUARI

Fikade med Bella och Nicole.


Var på en av de roligaste festerna någonsin med sjöfartstema! Hade med mig en badanka som gjorde succé, han har tom en facebook Ducky Discoman ifall ni vill adda.
Flyttade till ett nybyggt hus i ett nybyggt område.

Hade fotolektioner flera timmar varje torsdagseftermiddag. Må vara de tristaste timmarna i mitt och Reppans unga liv, men såhär i efterhand är jag glad över att ha lärt mig framkalla analogt.

Spenderade otaliga timmar på skolan med Reppan och fikade med Joel och Christina.
FEBRUARI

Målade nog bara en tavla under hela februari, och den råkade jag förstöra.
Sov hos BellaBästis. Somnade och vaknade med samma utsikt, dvs hennes ryggtavla och det skarpa skenet från datorn. Mysigt ändå.
Alla hjärtans dag firade jag, Reppan och Annie på Fenix eftersom vi alla var singlar och inte hade någonannanstans att gå.
Sen var jag i New York för andra gången på ett år och hälsade på min vackra vän Susanna. Vi gick på massa museum, fikade på ett ungerskt och ett svenskt café, drack öl varenda kväll i nästan två veckor, bowlade, gick på iMax och jag höll på att svimma över hur stor en biograf kan vara, drack drinkar trots 21årsgräns och firade födelsedagar.
MARS


Manifestation på Lilla Torg i Kristianstad.
Jag och Reppan bakade morotsbullar i våra hemmasydda pyjamaser.
Stephanie hade FF vilket är likamed fest!!! Och vilken fest sen.. runt klockan elva fick hon ett sms av sin mamma, "är hemma om en halvtimme". Paniken utbröt och vi började städa och slänga tomma burkar, tills mamman skickade ett nytt sms och sa att hon bara SKOJADE???? HAHAHA fatta stämningen efter! Jubel och dans!
Körde till vackraste platsen i Hässleholm några gånger med Stephanie och hennes fina hund.
Reppan hade fest och fick den galna dansblicken (ovan) varje gång någon satte på Håkan Hellström. Vi ville ju helst av allt bara höra indianmusik och medeltida mungigor!
Vår målarlärare Lars var i tidningen. Helt fantasitkst duktig på att måla är han och vi tog en fin gruppbild tillsammans.
Promenerade med Anna och Bella.
APRIL


Annie hade plötsligt en räv bakom örat och jag åkte upp till Halmstad och hälsade på Bella.
Bakade massor och gjorde utflykter till Österlen med Marina och Stephanie.

Jag och tre andra tjejer började med "Halv åtta hos mig", dvs vi lagade förrätt huvudrätt dessert till varandra och röstade om vem som var bäst. Jag kom på delad andraplats. Fick klagomål för min dukning ha ha hade bara slängt fram ett par tallrikar och några servetter, glömt bestick.
Fler mysiga promenader med flickorna nu när värmen började närma sig.



RSS 2.0