:

Fikade med Annie, Susanna, Joel och Christina idag, några av mina favoritpersoner. Här är en bild på Annie:
Och här är en bild på Susanna:


:

Jag sitter på stadsbiblioteket i Kristianstad. Använder deras internet då vi inte har något hemma, fortfarande. Annie sitter mittemot mig. Hon ska skriva ett tal i retorik, men jag misstänker att hon, bakom sitt seriösa ansiktsuttryck, ungefär var tredje minut kollar fb. Hon kan inte dölja det. INTE FÖR MIG!!!
Förresten är jag sjuk, jättejätteförkyld. Och fryser gör jag med. Därför är jag blå!!!!!

:

Igår jobbade jag på caféet mellan 12-22 med Maja. De första två timmarna sprang vi mellan caféet och Norra Skåne med heta formar, för vår ugn var sönder så vi fick låna deras. De följande tre timmarna gjorde vi de vanliga sysslorna, serverade kunder och så. Därefter gick jag till en pizzeria och fick gratis pizza. Gick tillbaka till caféet, delade den med Maja. Sen dukade vi inför kvällens evenemang: "På det hela Tage", en teater om Tage Danielsson, och mottog skådespelarna. Under pjäsens gång hade vi sudokutävling, Maja vann :( :( :(. Disk disk sen kunde vi gå hem...
Nu ska jag iväg och jobba igen!

:

Det kommer vara ganska tomt på bilder här framöver. I helgen ska jag jobba brutalt mycket, samt nästa helg. Försöker även ordna ännu ett jobb då allt jag vill är att skaffa ett maffigt sparkapital.

:

Drömmaren i mig har hittat användbart stoft (tristess, längtan) och kan därför inte sluta växa. Låt mig förklara:
Jag startar datorn. Bläddrar undertiden i en av de otaliga broschyrer och kataloger jag har liggandes på mitt skrivbord, som alla handlar om utlandsstudier. Kollar fejjan, loggar in på Skype, bläddrar igenom Bloglovin och sätter på musik. Sen börjar det. Mitt evinnerliga läsande av resebloggar från alla delar av världen. Letandet efter den bästa volontärorganisationen. Jämförande av priser, standard, osv.
Min äventyrslusta är på gränsen till att spricka av iver.
Ett år kvar, sen är jag på väg.

:

Att jag, trots din breda säng, i sömnen varje natt trängde ut dig mot kanten.
- Men vad gjorde du då? frågade jag.
- Höll dig närmre. Kröp tätare intill. En gång var jag tvungen att krypa runt dig och byta sida, sen drog jag dig hårt intill igen.
______________________________
Älskar honom.


En liten kärlekshistoria.

Jag står och väntar på min röda väska. Jag darrar okontrollerat och flackar med blicken precis överallt. Tänker "låt det för guds skull inte ta en evighet nudå", vilket det inte heller gör.Min väska kommer som den tredje. Omringad av viktiga affärsmän på väg mot ännu viktigare EU-möten, skrikande barn och trötta ansikten söker jag efter en EXIT-skylt. Tittar mig i reflekterande fönster säkert sexton gånger, sträcker på ryggen och bestämmer mig. Det är nu det gäller.

 

Finns överhuvudtaget ingen chans att fega ur. Så jag går, utan en aning om hur långt jag måste gå förrän jag kommer till utgången där han ska stå och vänta. Säkert minst lika nervös som jag.

Framme. Jag tittar åt höger, sveper med min blick över ett dussin människor. Det är tidigt på morgonen, solen har knappt gått upp. Jag ser honom. Där. Svimfärdig. Spyfärdig. Tittar genast ner i marken och går i samma riktning som jag minns att han stod, den där halva sekunden jag hade tittat upp. Jag ser hans skor, bruna. Byxorna, mörkgrå. Sen ser jag inget mer. Jag känner två bestämda armar. Min kropp är alldeles mjuk och jag kan knappt stå rakt, klänger mig fast, stödjer mig vid honom. Så står vi säkert i fem minuter, men det hade lika gärna kunnat vara två sekunder. Är alldeles för chockad för att kunna yttra ett ord. Två händer runt mitt huvud och en blöt, hård puss rakt på munnen och först nu ser jag honom.

 

Ögonen, näsan, , skägget, munnen och kinderna som jag endast sett genom en dator i nästan exakt ett år. Plötsligt tredimensionellt, tillgängligt för mina händer att känna på. Upprepar mantrat, I can't believe it, can't believe it.

 

Du tar mig om midjan och leder mig ut. Stannar vid en automat för att betala parkeringen. Jag håller mig bakom dig, släpper inte taget om dina höfter. Fnissar nervöst och kan knappt få ut ett ordentligt ord, stoppar dig kanske tre gånger de få metrarna vi går till bilen bara för att få titta, känna, röra vid. Vi sätter oss i din blåa bil. Mina hårspännen försvinner i dina händers lek med mitt hår, jag upptäcker dina tre leverfläckar på halsen som står ut och som jag fortfarande är rädd att råka riva av med naglarna.

 

På väg hem till din mammas hus (hon är i Norge, så vi är där de första två dagarna. Helt ensamma, vad vi behöver). Vi pussar varandra närhelst tillfälle erbjuds, nog den farligaste bilresan jag varit med om. Puss här, oj bil!, puss där, oj oj biiiiil aaaa akta! Puss.

 

Så kör du uppför uppfarten till ett brunt tegelhus. Stora fönster och en pool, växter och mörkbruna träslag. Kallt kakelgolv. På första våningen arbetsrum, hall, vardagsrum och kök. Andra våningen din mammas sovrum och badrum. Tredje våningen ditt gamla pojkrum, ett obebott rum, en toalett och ett lekrum för din systers barn. Vi stannar i ditt gamla rum och jämför hur långa vi är, kommer fram till att vi måste vara skapta för varandra och säger gång på gång att det äntligen känns som att ha hittat hem.

 

Några timmar har passerat men det skulle lika gärna kunnat vara några år. Imponeras över hur enkelt det är med dig. Hur personliga, intima och avslappnade vi är från första stund.


:

Jag saknar honom. Har skrivit upp minst femtio grejer i min dagbok, femtio små detaljer hos honom som får mig att smälta av kärlek. Jag tycker oftast inte att det är så svårt att sakna, jag vänder på det jobbiga med saknaden och får fram det fina i att drömma och fantisera.
Men svarta, svenska höstkvällar då världen liksom trycker en in genom ytterdörren så fort man försöker ta ett kliv ut, just dom kvällarna önskade jag att jag kunde kämpa emot mörkret och gå ett par hundra meter till en varm famn. Krypa upp i en soffa tillsammans med min björn och viska på ibland flamländska, ibland franska, mestadels engelska och lite svenska. Gäspa för att sen upptäcka att vi inte alls är sömniga utan hellre vill baka något mumsigt, sätta på That 70's show och nästan alltid skratta åt samma saker, men inte riktigt.
Han skrattar oftare.

:

Jag har hittat den finaste bloggen i cyberrymden. http://julia.blogg.se/ heter den och där kan man skicka ett mail till Julia om saker man tycker om och gärna vill se bilder på, så ordnar hon fram precis såna bilder som man nästan aldrig finner på google, lite extrafina helt enkelt.
Jag önskade mig bilder på River Phoenix och vackra kök. Klicka på länken och se vad mycket inspirerande hon hittade!

:

Mitt liv som vegan, dag tre: lagade en supergod linssoppa och upptäckte att jag fortfarande kan äta lösgodis. Och sömnlöshet därav photoboothbilder därav mer sömnlöshet därav rastlöshet och aldrig kan väl detta leda nånvart.

:


:


:

I söndags åkte jag till Malmö med Benjamin (det är hans bilder, där kan ni se dom i bättre kvalitét: http://benber.se/ ) och Nicole. Vi flyttade runt möbler i hans lägenhet, för dom skulle måla hela rummet senare. Sen gick vi massa rundor i stan, drack öl, blev bjudna på urgoda falaflar och handlade veganskt choklad.

:

Jag lagade svenska köttbullar och fick komplimanger för brunsås som dom tyckte var en oerhört konstig såsvariant, kanske för att jag hade i en sked lingon. Sen myste vi mest med Tomas systers två små barn, Kato och Marthe. Åh, när Kato drog med mig in på toaletten för att hjälpa henne att torka sig, och hon babblade på i hundratjugo på flamländska och jag inte förstod ett skvatt utan bara nickade och sa ja där jag trodde det passade bäst och nej annars.

:

Det finns så mycket jag vill lära mig.

:

Varje barn som passerade fick en ballong formad till antingen en hund eller blomma eller giraff eller ett svärd, samt en sång spelad för sig. Vissa reagerade med gråt, men de allra flesta lyssnade förundrat på.

:

Vi åkte in till närmaste stad för att sprida lite glädje. Tomas och hans kompisar spelade och sjöng och på två timmar tjänade dom mer än vad ett vanligt arbete ger på en hel dag. Två av dom livnärde sig till och med på att uppträda på gatan. Jag gick mest omkring och tittade i fina affärer och fotograferade alla uppspelta barn.

:

Ibland måste man tvätta bilen, tänkte vi. Så då gjorde vi det (mest han kanske) och jag dammsög faktiskt lite men mest gick jag runt i trädgården och sa godmorgon till fåglarna.

:

En liten fransk by med fina balkonger och resturang med pasta och vin och gamla gubbar som såg ut att ha suttit på samma stol vid samma bord sen tidernas begynnelse. Och såklart en dos romantiskt hålla-handen-över-bordet-och-titta-varandra-djupt-in-i-ögonen-dramatik.

:

Tjuriga tjurar och ståtlig utsikt och sluttande backar och en gentleman med starka armar.

:

En dag tog vi en bilfärd på drygt en timme ner till södra Belgien och promenerade runt i en tät eftermiddagsdimma bland uråldriga stenar och mjökfyllda kor.


:

In Bruges.

:

Vi åkte på en pytteliten reggaefestival mitt ute på ett fält bland kor och ladugårdar. Här fick jag äta mina första belgiska pommes (himmelska) samt dricka störda mängder öl och jag som är så frusen vare sig det är vinter eller sommar tyckte det var oerhört lyxigt att inte behöva frysa en enda gång. Varma armar och händer är det bästa jag vet.

:

Idag började skolan och det är väl ungefär allt som finns att säga. Som projektarbete ska jag göra en stopmotionfilm, kanske lite inspirerad av Nathalie Djurberg: http://www.youtube.com/watch?v=zJUs0CfCTEI&feature=related .

:

Med stort möda och besvär efter Gentfestivalen och den sena natten/morgonen steg vi upp runt tio på förmiddagen och körde in till Bryssel där vi skulle träffa Annie och hennes kompisar som lämpligt nog passerade Belgien under sin Europaresa samtidigt som jag var där. Vi åt frukost på ett café, Annie gjorde en fågel till mig, vi gick förbi Manneken Pis som dagen till ära var påklädd, då det var Belgiens nationaldag, satt ett tag på det stora torget och avslutade med att gå på museum och jag köpte med mig tre finfina fotoböcker.
(Här kan ni läsa om Annies äventyr på resande fot: http://anniepalsson.blogg.se/

:

Musik på gatan överallt, dockor stora som två människor ihop på balkonger med sorgsna ansikten och ett stort tält med sammetstak och människor som satt lite överallt och drömde i en kollektiv massa.

:

Onsdagskväll och vi åkte in till Gent där det var fest dygnet om och vi blev bjudna på rotmos och korv och mötte begåvade musiker och fick höra rövarhistorier om inbrott i kyrkor och minst varannan minut log han mot mig med all världens kärlek och jag försökte balansera på kullerstensgatorna med mina träklackar och klockan blev två tre fyra fem och mitt i all musik och öl ramlade vi hem till det lilla inklämda huset med den röda soffan där vi sov i varsin sovsäck med kropparna åt olika håll men huvudena precis bredvid varandra och varma andetag mot kinden.

:

Sittandes på fönsterkarmen såg jag om jag tittade åt höger ett par höjda ögonbryn i ett underbart ansikte, om jag tittade åt vänster en soldränkt sjö. Bästa utsikterna.


:

Har haft ett mysigt dygn med Rebecca, Susanna och Annie. Mina bästa!
_________
Lite bilder från Sverige för omväxlingens skull. I början av juli, i Åhus.

:

Vare sig det var natt, morgon eller kväll stod vi gärna vid det lilla fönstret i hans rum och pratade om allt mellan himmel och jord.

:

Bakar bröd och går in mina nya skor.

:

Medan jag målade på glasverandan spikade Tomas och Nik upp skumbitar i studion. Ibland gick jag den lilla stigen dit och satte mig och åt lite mer lasagne eller bara lyssnade på musik.

:

En kväll lagade de som bodde i kollektivet lasagne tillsammans, och värmde den i en utomhusugn i ett trädhus de byggt alldeles själva. Jag älskade att gå omkring i deras trädgård och skogen runtom, man upptäckte jämt nya saker de hade byggt eller monterat. Bland annat en repstege i ett träd utan grenar, ett par linor över en å som, om man lyckades ta sig över, ledde till ett annat litet hus där en clown bodde med sitt barn (jag ska visa er bilder på honom sen!), ett fält där det odlades top secretsaker, en utomhussäng stor som två dubbelmadrasser och massa annat.
Här ser ni på första bilden deras källare, de två mellersta bilderna trädhuset och några pojkar som sitter på stolar om ni tittar riktigt noga, och på sista bilden en suddig Nik.

:

Solrosfält och du.

:



:

Söndag betydde promenad.

:

Andra dagen låg vi mest i soffan och tittade på gamla fotografin, lagade pannkakor och satt ute och rökte. Pirr ända in i benmärgen.

:

Jag tänkte att jag skulle börja från början med min resa till Belgien, eftersom en stor del av min sysselsättning om dagarna består av att drömma mig tillbaka. Här ser vi första kvällen, då jag promenerade runt i Mechelen samt lyssnade till salsamusik och tittade på galna, dansandes femtioåringar.

:


:


Skummeslöv

Det mysigaste jag vet är att vara i stugan med min lilla familj. Att då åka till Båstad och fika i Kattviken på ett café som har en skylt som säger "endast öppet vid fint väder", bada i ett förbjudet kallt hav, sova i täcken som blivit så mjuka med tiden och äta nybakta frallor var morgon.

:

Det svider rejält i fickan när man framkallar 6 filmrullar. Nu ska jag inte fota analogt på ett väldigt bra tag. Ska visa er allt när jag kommer hem,
nu åker jag till västkusten ett par dagar och badar i regn och läser oändligt med böcker.

:

Hur du går, svängandes med din högerfot.
Hur du borstar tänderna, som om det vore en enmanstävling.
Hur du rullar cigaretterna och knackar dom mot tumnageln.
Hur du jämt ler.
Hur du satt i samma stol som på bilden i ett helt år och höll fast vid mig, höll av mig och hjälpte mig att hjälpa dig att skapa den vackraste kärleken jag vet.

:

Min elefantsamling.

:


:

Att börja dagen med ett fint sms och en timmes lyssnande på ljudbok.
Att promenera i en regnig skog och tänka tillbaka.
(Att sitta lutad mot hans rygg på en sten från 500 f.kr.)

:

Jag har lånat min första ljudbok någonsin. "Jack" av Ulf Lundell. Jonas Karlsson agerar uppläsare. Kan inte bestämma mig för vad jag tycker än, om jag föredrar den klassiska boken i faktiskt bokformat, eller denna nymodighet. Jag är, och har alltid ställt mig tveksam till ljud överhuvudtaget. Tystnad eller monotont dunkande är de ljud som attraherar mina öron mest, samt musik där texten spelar störst roll. Tar lättast in saker genom att använda sinnena syn och känsel. Har upptäckt hur intressant man kan dela in människor i sinnliga grupper, vem som är luktmänniska, vem som är ljudperson osv (eftersom jag bara är människa har jag ett behov av att dela in, ja)
___________
Och just det, jag har numera en Mac. Är Kär.
Godnatt, ska somna till Jonas ljuva stämma.

:


:


Wanås

Susanna kom till Sverige för några dagar sen och tog med sin pojvän Jesse, så då tyckte jag och Rebecca det var en bra idé att ta med dom till Wanås!

:


:

Kalas för Sebbe!

:

Mina favoritsaker just nu:
Bon, hårklämma i form av en svart rosett från Monki, Dianakameran, Vitamin Well med citrus/flädersmak och nog bäst av allt: ett lexikon svenska-flamländska.

:

Tour de France, röda tegelhus precis överallt och hålla handen.

:

Ironi: Jag gick från stationen kl 23:56, pratar med mamma i telefon och lugnar henne att ingen kommer våldta mig inatt heller, slänger ett öga bakom mig och ser en man i röd regnjacka och drypande blött hår pga regn, stannar och låter honom gå före mig med bultande hjärta, lägger på 23:58, passerar en man som står och kissar vid ett träd i en park, uppenbart berusad, han skriker "SURTANT" åt mig och jag börjar gå snabbare, skriker surtant en gång till och jag springer ifatt mannen i röd jacka vid några rödljus och lyckas få fram "kanjagståhärochväntameddigförhandärbortaärläskig" och rödjackan säger vänligt att han förstod att det var något skumt, vi har följe en bit och pratar om hur sjukt det är att tjejer inte kan gå hem själva på natten utan att vara livrädda. Jag tackar honom och går hem.
Tänk om rödjackan inte hade varit där. Och föreställ er blixtar och åska och spöregn, vilken jävla kuslig stämning det var.

:

Röd mjuk soffa, kalt klinkergolv, eldstad, vandrande pinnar i glasbur, coronne, matbord där vi åt varje dag, sittkuddar, bred fönsterkarm att sitta och röka på, gula varma väggar och en stereo.

:

Det går bra att vänta och längta när jag har några videos att titta på där du rör dig och luftkysser mig och pratar fint på din engelska med brytning. Det går bra då. Det går också bra att längta efter dig när du vill planera, vill komma till Sverige och värma upp mitt vinerfrusna jag. Då gör det absolut ingenting att det är 100 mil mellan oss.

:

Den allra första kvällen i Belgien vandrade jag omkring i Mechelen, en medelstor stad ett tiotal mil från Bryssel, med min bok och min kamera. Fann mysiga smågator, hemliga bänkar där jag kunde sitta och skriva ner mina tankar.
När jag andats klart i min ensamhet gick jag tillbaka till torget där ett av Tomas band spelade salsa på en liten tillställning, och det var ungefär i samma stund som jag märkte att jag inte kunde sluta le när jag tittade på honom och så fortsatte det i två och en halv vecka och det fortsätter ännu.

:

Idag har jag ätit sconesbuffé, målat alla väggar i mitt nya rum, som egentligen består av två rum men en vägg ska försvinna. Sen blev jag ringd av mitt café som behövde akut arbetskraft, och tur var väl det, för där hittade jag en jeansjacka som jag ska leva i hela hösten.

:


:

Det var stor fest i Gent. Vi startade kvällen i ett helt underbart hus, alldeles smalt och inklämt mellan affärer och andra små hus, med skyltfönster ut mot en av de mest centrala gatorna. I huset bodde fyra personer men de sökte en femte, så undertiden vi var där ringde det på dörrklockan hela tiden och man fick turas om att visa de nyfikna kandidaterna runt.
De hade ett papper där de skrivit upp från vilka länder personerna som bott där genom tiderna varit ifrån, och allt från Nicaragua till Sverige till Indien till Korea var ikryssat. Huset hade tre våningar med snea korridorer, världens minsta kök, takterass och toalett utan handfat.
När vi hade fått i oss lite mat och några öl och lyssnat till kontrabas och hemmasnickrade trummor begav vi oss ut på de fullproppade, festliga gatorna och dansade till metaljazz, försökte med hjälp av min svenska charm lura in oss på snofsiga tillställningar, dansade ännu mer på gatan när vännerna spelade på gitarr och diverse föremål och vandrade trötta men glada hem runt fem på morgonen för att nästa dag köra in till Bryssel och träffa Annie med vänner!

:


S
må upptäcksfärder bland solros- och majsfälten.







:

Allra sista dagen låg vi mest och kramades i solen, när vi inte spelade volleyboll såklart.

:

Nu ska jag visa er vägen in till världens mysigaste hus och trädgård.
Lostinstraat heter vägen min lilla familj under två veckor bor på. Såhär ser den ut, och om man fortsätter gå på den kommer man till en skog och så småningom till en sjö.
Nummer sex svänger vi in på, och går längs en mörk allé.
Tills vi ser ett hus i en glänta.
Där stannar vi ett litet slag och tar oss en titt på alla delikatesser trädgårdslandet har att erbjuda. Allt från blåbär till persilja till tomater och gurka och pumpa och morötter och tusen saker däremellan.
Vi får för allt i världen inte glömma att säga hej till Prutz.
Och njuta av solrosorna.
Kanske ta oss en liten paus på den stora bänken vid den lilla sjön.
Vi fortsätter längsmed sidan utmed grönsakslandet och finner diverse speglar.
Ifall man skulle vilja kamma håret, med en liten kratta!
Nu är vi tillbaka på framsidan igen. För ungefär en månad sen anordnades det en liten festival här, därav kvarlämningar såsom en bardisk och skyltar och en väldigt massa tomma flaskor.
Olika sorters juicer som jag kan garantera är väldigt goda.
Tillbaka på baksidan finner vi en liten glasveranda där en av pojkarna i huset gjorde en ateljé till mig och berättade om sitt egna måleri. Jag lyssnade med nöje och målade med ännu mer nöje.
Mittemot mig låg ett litet hus som innehöll en hel studio till att spela in musik. Perfekt för kreativiteten att samtidigt som man målar lyssna till när björnen utövar sin konst, nämligen musiken.
Till sist ser vi ett växthus, täckt i kalkfärg som man kunde måla med fingret i om man ville, vari ännu fler godsaker odlades.
Och här har vi källaren, dit jag gick nästan varje dag för att mumsa i mig en alldeles nyskördad tomat.

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka med färre ord och fler bilder än någonsin. Jag har varit i Belgien och träffat en björn jag längtat efter hela mitt liv och det kändes ungefär som att vi känt varandra för evigt, om inte mer. Jag har ätit musslor, dansat till gatumusikanter, druckit öl, öl, öl, hållt händerna för ögonen under galna omkörningar, gått på museum, ätit choklad, choklad, choklad, besökt ungefär varenda liten stad landet har att erbjuda, målat, hånglat, sovit, sovit, sovit så tryggt i armar så varma.
Spelat coronne otaliga gånger, rökt förbjudet mycket cigaretter genom fönster, i sängar, i soffor, på golv, sovit i tält, ätit för dyr mat på för många ställen, lagat svenska köttbullar med lingon åt lilla Kato och björnens mamma, läst Varats Olidliga Lätthet för ungefär sjunde gången, vandrat omkring i trädgården och grönsakslandet och andats, träffat otroliga människor med fantastiska historier, fria själar, resenärer, upptäckare, clowner, akrobater, musiker, konstnärer, drunknat i öl på ett museum där Mulate Astatke uppträdde, kyssts, blivit rufsad i håret ungefär femton gånger om dagen.
Passat ihop, passat in, hållit hand 78% av tiden, varit tyst för länge, pratat för mycket, frusit, blivit varm av honom, hemligheter på vinden, solrosfält precis överallt, kriek, ösregn, croissants, fotograferat, fotograferat, fotograferat, men bäst av allt:
Lördagsnatt och The Cinematic Orchestra uppträdde i den stora parken i Bryssel och han höll om mig precis hela tiden och vi hoppades och hoppades och när de första tonerna hördes i det allra sista extranumret vände jag mig om så snabbt mot honom att våra huvuden krockade men det gjorde ingenting ingenting alls för vi kysstes och kysstes och svettades och skrattade hela låten igenom och vad annat än det mest uppenbara tecknet kunde det vara att de spelade All that you give (vår låt under ett helt år, en livstid) på vår allra sista kväll tillsammans. Dom spelade den för dig och mig.

RSS 2.0