lever

ååh guuuuud jag är så trött att jag gråter ahh ah ah ah ahahhha det finns inget varmvatten !! :((( jag har sovit i drygt en timme för första gången på 1½ dygn, och snart ska jag falla in i en djup dvala mmm så sköntntntn. redigerar bilder och finner massa vackra minnen. ajö

Lite blogg, om det får smaka!

Lyssnandes till Fleet Foxes (Bellas bästa band) tänkte jag berätta lite saker för er.
Vi börjar med att nämna att det har kommit en ny svensk äppelsort, som har fått namnet Frida. Jag sitter just nu och mumsar på ett sådant, och det smakar mycket bra. Mest gillar jag klistermärket, som är blått med en mörkröd remsa med den gula texten Frida.
__
Jag och Reppan råkade förstöra fotostudion idag. Hur det gick till ska ni nu få höra: Reppan satte på Främling med Carola. Är det konstigt att allt går utför då? Hon dansade, hoppade, slog sig omkring överallt och jag låg på mina bara knän och plåtade hennes starka rörelser, svängde runt lampor och tyg för att fånga hennes inlevelse. Och visst lyckades vi, vi tog några faaantastiska bilder!....men dessvärre, slutade vi inte där.
Nästa låt: Per Gessle- Tycker om när du tar på mig. Jag placerade mig själv på en barstol och inledde med ett ljuvt flöjtmimspel, Reppan tog några enstaka bilder. När sedan den första frasen.. "kommer du ihååå-ååg, en vintertiid" ljöd genom rummet drog jag till med några känslomässigt oerhört starka rörelser. Reppan fotade, jag fortsatte. "Tycker om när du finns hos mig.. jag tror det aldrig kan bli bättre än så hä hä hä hä häääär". Reppan var alldeles handfallen av min ljuva dans. Blixtarna bländade, blinkade, tog oss in i ett ljuvt skimmer. " JAG TYCKER OM NÄR DU TAR PÅ MIG, JAG TYCKER OM DINA FINGRAR MOT MIN PANNAA", ungefär precis HÄR small det! Rummet blev mörkt.
Det small en gång till, gnistor flög genom det bäck(hehe)svarta rummet och vi rusade ut i all världens fart, ut i korridoren skrikandes skakandes chockade! Och sablans vad det luktade! Konsekvenserna utav detta blev ett styck vaktmästare, ett styck elektriker och en förvirrad lärare. Inga räkningar, tack och lov.
__
Egentligen borde jag inte alls sitta här, för jag har så himlans mycket att tvätta och packa. Jag har fått med mig pengar från lite här och var, Annie vill ha sina Dr.Martens och så ska jag köpa Levi's. Mitt hår är flygande, det kommer nog flyga bra ihop med mig imorgon. Jag håller tummarna för att jag hamnar bredvid en snygg person. Alla borde vara snygga.
Sen när jag kommer hem tänkte jag köra ett dagfördag-tema här på bloggen, ni får se, en dag i taget, vad jag hade för mig på andra sidan havet, var dag för sig.
Sådär. Nu hoppas jag mamma lagar en god avskedsmiddag till mig. Och att pappa slutar oroa sig för att jag ska förvirra mig på bytena i Frankfurt och Munchen.
__
Såhär ser jag ut nu (tröjan har jag sytt själv, likaså tygkassen. Trycket kanske ni känner igen, det kan man nämligen hitta om man googlar "dront". Det brukar jag göra, så då kan ni med göra det tycker jag.)

!!!

SJUTTON GRADER CELSIUS I NYC PÅ FREDAG! Jag kommer kunna bära tshirt! I februari! Aaaaah!!
Och vaaad jag längtar efter Susanna. Min alldeles egna Cartman.
Resfeber!!

SÅ BELLA

Alla är kära runtom mig. I varandra, hit och dit, här och där och jag står här mitt i massan med en bok och en kompass i handen, som ska leda mig bort från detta virrvarr av rosaskimrande kärleksfraser och smackande pussar. Men jag väljer att inte lyda kompassen, för jag trivs ganska bra i smeten. Jag kan luta mitt huvud lite åt vänster, så får jag höra om E:s resor till Hmmmköping, lutar jag mig åt höger får jag höra om B:s ljuva helger. Nu har dessutom en tredje hittat rätt! Jag är så innerligt glad för deras skull, jag skriker av glädje och hoppar till vid varje framgång tillsammans med dom, och jag glömmer faktiskt bort att vara ledsen för min egen skull. Som det annars är så lätt att vara, när man inte har någon att dela nätterna med.
___
Idag var jag och simmade. Det är min bästa motionssort. Jag hamnar i en lugn trans, lugna jämna rörelser, fram och tillbaka. Och eftersom jag ibland inte har några linser på mig, får jag helt förlita mig på att 20 längder=20 minuter, 30 längder=30 min, 40=40 osv. På så vis kan jag ofta matcha tåg.
__

MAT

Tänkte matblogga lite. Detta är en del av vad jag har förtärt den senaste veckan (såååå goda saker, men inte bra för figuren). Vi börjar med det söta:
_
. Morotskaka
. Hallon- och blåbärspaj med kokos
. Hallonchokladmuffins
. Cheescake
. Nutellamackor till frukost
. Chokladpuddingkladdkaka (typ?)
. Lyxiga chokladpraliner
. Hallon- och lakritsdöskallar
Som ni ser är ett genomgående tema choklad och hallon.
__
Så till det matiga:
_
. Mammas hemmagjorda köttbullar.
. Caesarsallad på Fenix.
. Morotssoppa med baguetter innehållandes fikonmarmelad, goood salami, brieost och sallad.
. Små köttbitar med varma körsbärstomater och persiljebearnaisesås och potatisklyftor i ugn med fräsch sallad.
. Frasig pizza med någon skinka och ost och ruccola.
. Söndagsstek med vinbärsgele och krämig brunsås.
. Tunn köttbit med en sås innehållandes dyr ost och mycket vitlök, med klyftpotatis till.
. Världens godaste hemmagjorda grönsakssoppa med kött och stark senap.
-----
Alltså.
Jag är m_ä_t_t. Inte bara för dagen, utan för flera veckor framåt. Men det är nog tur att jag har ätit upp mig inför den kommande resan.

Lilla Valentin

HÄR GÅR VI I SKOLAN, säger Reppan.
Fikade med mina två bästa tjejor, dom har, precis som jag, ingen käresta att fira denna dag med. Så vi slog våra vägar ihop och hamnade på Fenix.
'
Liv kom förbi!
Sen fikade jag ännu mer med mamma! Socker- och kaffekick x1000000, var helt hypad när vi sen var på en liten berättelsestund om passion.

Musik

Har suttit och laddat ner musik till flygresorna. Bla:
-
Jefferson Airplane
Yelle
Depeche Mode
Norah Jones
Massive Attack
-

Sofia och sommar!

En sommar umgicks jag jättemycket med Sofia. Vi gick på varenda loppmarknad vi kunde hitta, fotograferade en hel del och drack mycket vin.

ASSÅ LÄNGTAR½!!!!!

Copenhagen- Frankfurt. Depart: 14.15, Arrive: 15.55 (Duration: 1h 40min)
Frankfurt- New York. Depart 17.00, Arrive: 19.40 (Duration: 8h 40min)
Total duration: 11h 25min

Feniz

I torsdags när jag hade slutat franskan, fick jag höra från Reppan att dom satt på Fenix och åt lunch. Så jag promeneraded de drygt 100 meterna dit och åt en delikat caesarsallad.

Apelsinlampa

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: de helger då Bella kommer hem är alltid de bästa. Vi umgicks först med våra familjer och gick sen hem till Jonas. Där pratades det om Hotellpraktikanterna och svenska The Office. Sen gick vi hem och såg på 127 timmar, fantastiskt bra film. Dagen därpå jobbade jag med Maja, och fick storbesök av hela gänget från fredagen. Sen slocknade jag hårt på kvällen.
Nu luktar det söndaagsstek i hela huset. Mammas sambo går omkring i kalsonger och lagar mat. Jag var nyss ute på en promenad med Tibby. Det är så himla snöigt och soligt och fint ute så jag ville knappt gå in igen.
Snöig, blåsig promenad genom halva Hässleholm.
Adina!
Julius.
Hemma hos Jonas och Jesper.
Såhär satt hon när jag somnade..
och såhär satt hon när jag vaknade. Men det var iallafall mysigt morgonsolljus.

Långt hår

Ska spara ut till långt hår igen. Som här:
och såhär:
och seeen vill jag himla gärna ha den här baddräkten som jag såg på niotillfem-bloggen;

Konstnären hette Gert men uttalas Stjärt

Vi var på muséet igår:

Flamman

Mitt bästa redskap när jag målar: hårfönen. För att jag är så otålig.

Häst

Att bo här nere är ganska mysigt ändå. Nu går det en svart häst förbi mitt fönster. Och solen lyser inte längre, ån är hotfullt svart och fylld till dess vidd.

Sött kött

Haha alltså min mage.. jag har nog ätit världens största portion köttbullar, inte ens amatörer som åker till Ikea och hänförs av deras omtalade köttbullar och äter en oresonligt stor portion kan slå mig. Inte idag. Jag är i matkoma. Jag sover vaken.
Ok, många tror att jag är vegetarian. Jag var det, i tre år. Sen började köttet leta sig in i mina måltider.. mest på mackor, formad som prickig korv (<33333) eller leverpastej (<333333333333333), men mest makrill.. (<333333333333333333333333333333333333). Nu är jag fulltidsköttätare. Jag kan dock inte påstå att jag väljer en saftig stek framför en välutformad grönsaksbuffé, men jag tycker om köttbullar. Mammas köttbullar.
________________
Och ja just det, jag ska ju jobba nu.. hela kvällen. Servera gamla idrottsengagerade gubbar semlor. Hoppas bara inte min uppsvällda köttbullemage försämrar deras sikt till sin bordsgranne, när jag böjer mig över för att hälla upp kaffe...

Vårfeber

Ljuset är så vackert utmed ån som jag har utsikt mot från mitt fönster. Sådär varmgult och avlägset. Men håhå jaja, här finns ingen tid för poetiskt drömmande, nu börjar Project Runaway!

Hetsig tis

Jag var och simmade med Reppan idag. Det var skönt. Vi bubblade ungefär hälften av tiden, och motionssimmade hälften. Spenderade mindre tid i barnpoolen än förväntat.
När jag skulle ta mig hem var alla tåg inställda pga wannabe-Gudrun. Fan. Så jag fick vänta på buss som inte kom, och gå till rese där Marielle hjälpte mig hitta rätt buss som kom.
Farrevälle

Ordning

Nu är mitt skrivbord monterat. Har typ väntat på detta en hel månad, nu kan jag äntligen börja måla igen! Så detta är förmodligen första och enda gången bordet kommer vara skinande vitt.

Semlesöndag

3 saker jag tycker om med mitt utseende:
Min långa hals
Min ljusa, finnfria hy
Formen på min mun
__________
Idag har jag jobbat och vi hade så himla mycket kunder och det var jättekul. Sålde 94 semlor. Åt en. Drack oförskämt mycket kaffe. Darrade lite på handen när jag lämnade tillbaka växel till snygga killar. Vispade tonvis av grädde.

Venusprojektet

Jag har varit hos Stephanie hela kvällen med Marcus och så småningom Viktor och Lisa. Först var vi ute vid Finjasjön där det blåste en himla mycket. Stephanie agerade hemmafru och lagade hallon- och blåbärspaj, en efterrätt som vi åt före den faktiska måltiden, en utsökt pastarätt med broccoli och bacon. Sedan tittade vi på Zeitgeist och åt på McDonalds. Det ena vägde upp det andra lite.

Lördag

Blåsig dag. Det var meningen att jag skulle simma i badhuset men när jag kom dit sa dom att dom inte öppnar förrän 13.00. Så jag fick vända på klacken och bege mig hemåt igen. Det är alltid så himla surt när man är inställd på att HÄR SKA DET TRÄNAS!..
Inte heller kunde jag följa med Frida på kalas och träffa hennes hundvalpar, för hennes buss från Torsås var inställd. En fin sak har jag fått idag iallafall, och det är ett löfte om en blinddate! DET ska bli kul.

Nicole Z

Fikade med Nicole idag, drygt två timmar försvann på nolltid. För första gången fann jag det intressant att diskutera religion! Så det gjorde vi en hel del. Även ämnen som café i Krakow, matte D och nagellack blev avverkade. Hon är så söt, min polska väninna!

Torsdag

Vi hade fotolektion på Fenix idag. Alltså jag och Reppan.
Sen visades Kalle och Chokladfabriken på filmklubben och sen åt jag, Joel och Christian på Bagels och sen var vi på teater, Tisdagarna med Morrie.
3/2-11

Kurer

Natten till denna dag var hemsk. Jag somnade runt ett och vaknade prick fyra, sedan låg jag och flåsade och hostade i två timmar tills jag vågade ringa och väcka mamma på hennes lediga dag. En timme senare kom hon och hämtade mig och jag bäddades ner i soffan med ett antal diverse kurer, bl.a:
- Björkaska (drickes utblandat i vatten. Smakar unket. Hjälper att få igång magen)
- Kolodialt silver (en tesked var tionde minut i en timme lägges under tungan under en minut, sen sväljer man. Smakar metallvatten)
- Omnidepå (en liten gul tablett. Smakar illa om man har den för länge på tungan innan man sväljer. Innehåller tusen vitaminer)
- Symbioplex (en avlång kapsel med rosa pulver. Bra för magen)
- Vitlök (en lök. Mamma ville helst att jag skulle äta den bara sådär upp och ner, men jag gjorde en stark tzatsiki istället)
- Väldigt, väldigt mycket sömn.
________
Hon ville även stoppa i mig färsk ingefära, men där satte jag stopp. Ingefära är nog den värsta kryddan jag vet, efter svartpeppar.

Det blev pannkaka

Efter att ha druckit te och pratat maskar som lever inuti kroppar med Stephanie, kom vi på någon vänster in på pannkakor. Jag bestämde mig för att använda köket till något annat än ett rum som man endast passerar, och tog fram stekjärnet och satte på fläkten på högsta volym. Här ska det stekas pannkaka!
Jag skyller delvis mitt misslyckande på Stephanie för hennes förmåga att göra mig disträlvis på min förkylning som försämrar mitt logiska tänkande. Som den magnifika bagerska jag egentligen vill framställa mig som, skulle jag ju med ens förstått att 4 dl mjöl på 2 dl mjölk inte skulle bli en SMET, utan en DEG. Så jag satte kranen på full sprutt och hällde i vatten, smälte en stor mängd smör, allt för att göra DEGEN till SMET.
Det gick inte bra.

Tisdag

Fick precis sms av Reppan, "Moberg på fyran!". Så nu kan jag inte alls koncentrera mig på vad jag skulle skriva. Vilken karl.. mmmmm.
Snart blir jag upplockad av vän nr.3 som tagit körkort. Känner mig rätt nöjd med att vara 93a år 2011, då många av mina vänner är födda 92. Kommer kunna gå på deras studenter och dessutom får jag skjuts överallt, hääärligt!!

RSS 2.0