<3

Älskar mina BellaAnnakvällar!

Fräknar

På sommarhalvåret får jag ett par fräknar som knappt syns om man inte kikar riktigt nära:


Sol

Vårpromenad. Milda brisar och knaster under fötterna och en katt som bara rivs.

Reppan arton år!

Idag fyller min bästa vän Rebecca 18 år! Hon är bäst roligast knäppast och fylld av förkortningar! Glarre flarre Solle klurre BB modderikke också är hon smygig när det gället precis allting!

Analogt New York juni 2010

Kände plötsligt en stark längtan till NY och min underbara vän Susanna och alla de äventyr hon tog med mig på de gånger jag hälsat på.

Paris

Lyssna på Lisa Ekdahl, för det gör jag: Lisa Ekdahl – Don't stop

Klicka er vidare!

Nu ska jag ge er tre stycken bloggtips.
_____
1. http://rasmuskeger.wordpress.com/ - Jag vet inte riktigt vem han är eller var jag hittat hans blogg, men jag vet att jag gillar att klicka in på den! Stora, stilrena bilder och ett liv i New York.
2. http://daskjohan.blogspot.com/ - Detta är min vän Johans tillhålll. Han skriver alltid fyndiga texter med komiska funderingar. Och han är väldigt smart, måste jag blygsamt tillägga. Snygg med:


3. http://benber.se/log/ - Ren njutning för ögat. Dessutom tar Benjamin så otroligt vackra bilder av min vän Nicole!



Onsdag

Körde först litta bil, skjutsade pågarna till fotbollsträning. Sen var jag på teater med Anna. Det var min gamla teatergrupp som satte upp pjäsen, så kul att se hur alla har utvecklats!


Jeansshorts

Tänk vad mycket ett par bortklippta ben kan göra! Fick ett par byxor av min farmor för ett par år sen, hon är lång som en stång (precis som jag) och smal som en pinne.De härstammar sen 60-talet och enligt min smak var de lite för intensivt blåa för att jag skulle vilja använda dom. Men så kom jag på att omvandla dom till shorts! Och det blev ju toppenbra!

Förresten jag ska

döpa mitt, om jag får en tjej, till antingen Vilda eller Oska

Halv åtta hos mig klockan sex.

Bestämde mig för att laga trerätters! Så då gjorde jag det, och bjöd hem tre tjejer.
På menyn var det vitlöksbröd till förrät, med hemmagjord vitlökssmör from scratch, avokado och soltorkad tomat.
Varmrätten bestod av pasta med ostsås och röd pesto, samt lite fetaost.
Desserten var ju såklart roligast att göra, jag och bakverk/söta saker är en samspelt orkester. Det blev en bärmousse som inte riktigt hann stelna så mycket som den skulle, så det blev mer en bärkräm. Så fruktansvärt god, krämig, gräddig och somrig.
_______
Nästa vecka är det Josefines tur att bjuda på mat. Vi försöker efterlikna det populära programmet Halv åtta hos mig, fast istället har vi döpt våra tillställningar till Halv åtta hos mig klockan sex, för det tycker vi är en mer lagom tid när man som alla fyra är studerande och ofta har en del läxor att sköta på kvällskvisten.
Poängerna som var och en får dela ut i slutet av måltiden samlar vi i en burk, som inte får öppnas förrän alla har gjort sitt!

Avslut/början

Jag låter denna bloggen vara nu ett tag.
Kanske dagar, kanske veckor, kanske månader.
Adjö!

Ambivalent

Jag får samma prestationsångest varje gång jag loggar in på blogg.se. Jag lovade mig själv när jag startade denna bloggen att det aldrig fick bli ett tvång att skriva här, att texterna inte behövde vara några mästerverk, inte heller bilderna. Och att mest bara hålla allt på en ytlig nivå, typ vad jag gör om dagarna och sådär, för jag själv finner sådana bloggar enklast att läsa och fastna för.
jag ska försöka finna glädjen igen i att skriva här, visa bilder här.
Jamen tillexempel nu, just precis nu, så tänker jag "amen Frida du vet ju så mycket bättre än att börja meningar med "så" eller "och". Sådant kan man göra i poetiskt syfte, eller när man verkligen är medveten och vill få fram något särskilt med det. Jag skriver ju som jag pratar här! Det känns lite halvokej. Halvtrist. Sådär.
______
Iallafall: I måndags tog vi bilen till Österlen och det är så skönt att ha vänner med körkort det är likamed frihet så vi körde till Brösarps Backar det var meningen att vi skulle vidare till Kivik men det var så himla skönt i solen på backarna med hundarna och kaffet och kanelbullarna så vi bestämde oss för att stanna hela eftermiddagen sen körde vi hem och sen åkte jag och Stephanie till Vittsjö och tittade på solnedgången vid sjön och grillade med grabbarna sen åkte jag hem buss ensam och såg världens största mest orangea måne och kände mig mäktigast och ensammast i världen.

Österlen

Solen skiner, fåglarna kvittrar och magen pirrar för idag ska vi på utflykt!

Kanelisar

Igår hade jag skräckafton med Marina och Max. Det var himla mysigt och vi åt pinsamt billiga vindruvor!
Söndagdagdag vilket allt som oftast innebär baka och läsa bra bok och promenera. Allt detta har jag gjort idag.
_____
Ett tips från bakmästarinnan:
VAR INTE RÄDD FÖR ATT ÖVERDRIVA! Överdriv gärna de ingredienser ni tycker mest om, och då syftar jag på ingredienser som tillför smaken något. Alltså inte mjöl eller vatten. Som när man bakar kanelbullar; överdriv med kanelen! Överdriv med smöret, så de blir sådär härligt saftiga. Och framförallt: ÖVERDRIV MED PÄRLSOCKER! Inte vill vi att de ska se sådär snålt sparsamma ut inte.

Mamama

Mammas födelsedag= god mat, fina presenter och fint överraskningsbesök!

14 april

14e april, min mammas 45e födelsedag imorgon. Jag har köpt två choklad à la 60 kr/st, ett par tre praliner och en vit ljuslykta med stiligt ljus inräknat. Det är så kul att köpa presenter till henne för jag känner henne så bra att jag vet exakt vad hon blir glad över.
________
För övrigt har det varit en lång dag. Jag gick upp imorse med en känsla av att allt skulle gå åt helvete. Ni vet sånadär fuldagar man kan ha, då alla kläder känns fel, hela ansiktet känns som en skrämmande ful skräckmask och vädret är sådär grått och trist att man undrar om denna dagen kanske bara är ett enda stort mellanrum. På tåget var jag fast besluten att ta tåget hem direkt igen, men en liten jävlar anamma i mig sa att jag minsann skulle klara denna dagen, hur jävligt allt än kändes.
Och det gjorde jag ju! Det blev en helt fantastisk dag. Med lugnt bibliotekhäng, superbra film på filmklubben och avslutningsvis ett par duktiga talanger som uppträdde på Barbacka.
Men liksom bara för att retas med mig en sista gång, bestämde sig den trista mellanrumsdagen att tåget 19:30 inte skulle vara framme i Hässleholm förrän 20:30. Kul. Detta vägdes dock upp av fem hemmagjorda köttbullar och potatismos med lingon.

Musikcafé

Drog med mig Nicole till vårt gamla högstadium. Min bror går nämligen ut nian i vår och som tradition på T4 gör niorna ett musikcafé där alla dansar, sjunger och spelar instrument. Jag minns att det var roligt, fast det mesta kändes ju lite som tvång. I Stoffes årskull fanns det åtminstone en och annan talang, till skillnad från min och Nicoles. Nämen vad säger jag!!! Nicole är ju en fantastisk sångerska, hon slår alla andra med hästlängder!
Lite bildor:

Lugn dag

Lugn dag, förutom brandlarmet som utlöstes vid lunchtid i skolan. Det var ju såklart inget allvarligt som hade hänt, bara lite rök från raku-skapandet utanför som sipprade in genom ett öppet fönster och fick det att ringa till ordentligt i huvud och kropp.
Sen tog jag tåget in till stan och gick till Tekniskan och träffade Jessica. Hängde lite på deras religionlektion och så. 
Regnet slår mot rutorna och jag älskar att bo i ett gammalt hus just när det regnar. Det blir så tydligt och stillsamt och doften av vårvåta gator tränger sig in genom de dåligt tätade fönstrena.
________
Det är lov på fredag. Fredag-nästa tisdag. Jag har ungefär noll planer på vad jag ska göra, förutom en körlektion. För nu är det dags även för mig att lära mig köra bil! Och sen är det ju bra att alla andra har lov också, jag hoppas på många spontana utflykter.
Nu ska jag lägga mig i vår svarta soffa och läsa Berlinpopplarna. God eftermiddag!

Min B

Ängelholm Halmstad Bella Vind Cigg Fika Cigg Linnea KryddigtKaffe Handla Buss Selma Mat Fishtank Nattluft BusigKatt Sova Upp07:00 Müsli Bäck Äng SoligSommarmorgon Kaffe Kaka Buss Trappor Trappor Trappor Utsikt JagÄrSåGladAttJagÄrHärMedDig TaAvSigJackanVarmt Skoskav Bibliotek Centrum Hejdå HittarDuSjälv? Ja

Aprilstorm

Just när vinden var som starkast fikade jag med det finaste paret jag vet för tillfället, Adam och Rebecca, och några till. Vi drack kaffe, åt gårdagens kanelbullar för endast 7 kr/st vilket var en riktig höjdare, och trotsade stormen genom att bänka oss på uteserveringen. Sen såg vi Mammut på filmklubben, och jag tog tåget hem, nöjd över en bra dag!

Teater

Är så fruktansvärt stolt över Hanna, en tjej som jag känt sen jag var barn via min mamma som är bästa väninna med hennes. Hanna har skrivit manus till en pjäs om en judisk och en tysk kvinna under andra världskriget, baserat på en sann historia om Hannas mormors mor tror jag.
Hanna är heeeelt fantastisk på scen. Jag hoppas verkligen att hela världen öppnar sig för henne, hon hör hemma på Dramaten, så det så!

4/4

Idag var det ju vår igen helt plötsligt. Detrade jag med min lilla trio genom att sitta på vår favoritplats där det jämt är garanti på vindstillhet och därmed extravarmt när solen ligger på. Sen mötte jag upp Stephanie och Kim och låg på gräset under blå himmel och drack kaffe och pratade om livet. När jag kom hem gick jag och mamma och Tibby ut på en frisk kvällspromenad.

Ordlös

Jag började skriva på en liten historia här, men sen kom jag på hur trött jag själv blir när jag ser en lång text på en blogg och känner mig tvungen att läsa men oftast brukar strunta i det.
Så jag hade tänkt fortsätta skriva och mest bara berätta att jag inte gjort alls så mycket denna helgen, förutom jobbat. Här får ni en gammal bild:

RSS 2.0