En ganska lång text om oss

Detta skulle bli sista gången vi träffades innan vi aldrig någonsin behöver säga hejdå igen. Sista stoppet på vår långa resa, fast sen börjar ju den verkliga.

__________

Så du tog flyget tidigt fredagmorgon jag kunde tyvärr inte möta dig för jag hade ett viktigt prov så du tog tåget själv till Hässleholm och väntade i värmen på torget. Den där tågresan från Kstad till Hlm var nog den längsta någonsin, bara tanken att där satt du på mitt torg bland människor jag känner och på stenar jag gått hela mitt liv. Fick hålla andan och sen ta djupa andetag några gånger för att inse och när dörrarna öppnades gick jag snabbt, yr varm nervös, mot centrum och ville direkt se var du satt så jag slapp leta, såg dig för du vände dig om samtidigt som jag gick runt hörnet och du reste på dig och jag småsprang fram och kramarpussarkyssartårarordordord och jag hörde några som hade hållt dig sällskap säga ”det där hade jag aldrig klarat av” (långdistans alltså).

_________

Vi åt mat på ett kafé och pratade om hur konstigt det kändes att inte mötas på en flygplats och kom till slutsatsen att det var en bra konstig-känsla, mer realistisk liksom. Hemom kvickt och sen bilen till havet men vi var tvungna att stanna vid en liten grusväg halvvägs för har man väntat i en månad kan man inte vänta en timme till och skolbussen körde förbi precis när vi var klara och min klänning hade gått sönder men du med dina scoutknep snodde ihop en ny klänning åt mig med stenar och snören och vips så var jag din bara din. Du somnade ett par gånger i bilen och jag skrattade i smyg åt din halvöppna mun sen vaknade du och låtsades bli förolämpad förnärmad. Jag älskar att du är med på allt, att du tycker det mesta är kul och vill ha utmaningar precis som jag. Vi badade i det iskalla havet, jag skrek av upphetsning och du drog mig intill och kysste mig med darrande läppar. Din förtjusning över att det sitter jordgubbsförsäljare mitt ute i ingentstans längsmed motorvägar, du kan inte förstå det. Vi torkade oss på stranden du fick vara min handduk jag låg ovanpå dig på rygg på din mage och njöt av solen och den svala vinden vi åt jordgubbar och rullade runt nu på mage bredvid varandra och plötsligt svamlade du nåt om att tänk så hade du bara varit ett huvud första gången jag träffade dig på flygplatsen, ett huvud i en rullstol och jag började garva och kunde inte sluta och sanden kändes så skön och kittlig mot magen och din nosande näsa i mitt öra och jag skrattade tills jag inte kunde andas gud vad jag har skrattat denna helgen, blir så glad och stolt att vår humor utvecklas för på engelska är det så svårt ibland. Vi åt den obligatoriska Åhusglassen och körde hem och köpte pizza och somnade tidigt, efter några lika obligatoriska kaninteförståattjaghittatdig-tårar.

___________

Lördag och vi går lite på stan åker hem och bara låter tiden stå still tar bilen till skogen och den magiska källan. Förstår igen hur spännande och rolig du är. Ett tryggt äventyr. Vi går på broar gjorda av träd över vattendrag och hittar en gömd hörna och pratar om att tickor heter älvbänkar på holländska. Du häller vatten över mitt huvud och jag låtsasslår dig. Kramar dig håller dig hårt för alltid.

 

Det är meningen att vi ska hem till dom på kvällen men jag får veta att pappa ska iväg och vill bara vara själv med dig i vår egna bubbla nu när vi äntligen, äntligen kan och du tar mig under armen och leder mig till affären där vi handlar mat för flera hundra kronor och du lagar delikatesser och jag kan inte slita blicken från ESC så du låter mig kolla och påpekar hur koncentrerad jag är. Men efter Sveriges bidrag föreslår jag att vi ska kolla på en naturdokumentär och vi kollar ca en kvart sen somnar jag men vaknar irriterad över den höga volymen sänker lite somna lite vaknar ännu mer irriterad ligger obevämt och viftar och knuffar omkring mig och du skrattar lite förbryllat åt mig och försöker rätta till kuddarna men jag säger kom vi går till sängen och sängen är obäddad och rörig så jag bäddar den i djupaste frustration trötthet och du är nog chockad att se mig så men jag blir sådär okontrollerad när jag 1. Är hungrig 2. Är trött 3. Inte varit ensam på ett tag . Du tar mig tätt intill och håller mitt huvud med båda dina armar och vyssjar och ssccchhar och stryker sakta mitt hår tills jag somnar.

___________

Jag älskar hur du har tålamod, hur du ler och charmar och förstår. Hela din personlighet och att jag kan längta efter dina fel och brister fastän jag inte upptäckt så många än men är villig att acceptera dom kommande. För med dig vill jag ha allt, om dig vill jag veta allt och jag vill att du ska komma mig nära, närmare än närmast.

__________

Sista dagen stiger vi upp tidigt för att åka med min familj till stugan som ska säljas och som funnits i släkten i många, många år jag har växt upp där under somrarna och vi ska säga farväl. Vi kör mammas skruttbil och ska tanka på vägen och det funkar inte, maskinen bara piper och det kommer ingen bensin och där står vi i minst en kvart och undrar vad som är fel och när vi kommer på att vi glömt trycka på 95knappen blir vi bara tysta och stirrar på varandra och brister ut i skratt. Kommer överens om att det är ju tur att båda är lika dumma. Vi har en lång, mysig, fin dag med grillning, strandpromenader och lekparker vi studsar på en såndär planka där man sitter i varsin ände och jag flyger minst en halvmeter upp och du kanske 30cm och vi får skrattattacker så det gör ont i magen sen kör vi till Båstad och promenerar runt och kör vidare mot Hovs Hallar och du säger gång på gång hur mycket du älskar Sverige och all dess oändlighet, ödsliga fält och djup skog. Här ska vi bo någon gång Frida. På Hovs Hallar klättrar vi på stenar och berg och får skrapsår och vilar i varandras knän och du är så stor och varm och fast att jag känner mig som ett ömtåligt ägg i varsamma händer, i ett tryggt mjukt fågelbo. Vi kör tillbaka till Båstad och äter på resturang och ska köra hem men bilen startar inte så vi frågar en taxichaffis efter startkablar men dom börjar brinna och går sönder och jag skriker skithögt för jag tror bilen ska explodera och du bara står där och jag tänker att det är egoistiskt av mig att springa iväg för du kommer dö men inte jag taxichaffisen bryr jag mig inte så mycket om. Men inget händer ju bensintanken sitter ju där bak säger du. Logiskt tänker jag, tur att du är det, logisk men känslosam och sensuell och världens bästa  att prata känslor med. Så plötsligt har vi ett par timmar till i Båstad innan mamma kommer och bogserar hem oss så vi beskådar solnedgången och en sämre plats kan man ju bli strandsatt på kommer vi överens om när vi promenerar runt på de pittoreska smågatorna och pratar om nåt som gör att vi bara blir övertygade att vi ligger på samma dumhetsnivå, haha åh vad jag älskar dig!

___________

Mamma och Jonny kommer och vi får åka i den fungerande bilen och jag låtsas sova med huvudet i ditt knä men jag lyssnar egentligen på när du och mamma pratar och det är så himla mysigt, jag får anstränga mig för att se ut att sova när jag egentligen bara vill le. Du stryker och pillar och smeker mitt hår och ansikte hela tiden och jag känner hur du tittar på mig med all kärlek i världen, när jag ”vaknar” viskar du i bilmörkret att jag är så söt när jag sover och att jag måste börja sova mer i ditt knä.

 


RSS 2.0